Delikátní spojení pečených šťavnatých kuliček z mletého hovězího se sýrem, omáčky z konzervovaných rajčat a těstovin, musíte vyzkoušet. Servírovat večeři či oběd můžete už za pů hodiny.
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs osolte, opepřete a dobře rukama zpracujte. Navlhčenýma rukama tvořte kuličky velikosti vlaského ořechu a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Pečte v troubě předehřáté na 200° C, asi 15 minut.
2
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. V kastrolu zpěňte na oleji cibuli, jakmile začne chytat barvu, přilijte rajčata, utřený česnek, cukr, sůl a pepř. Ztlumte oheň a nechte asi 10 minut probublávat, aby se tekutina zredukovala. Poté ji rozmixujte tyčovým mixérem na hladkou omáčku a promíchejte s těstovinami. Podávejte s masovými kuličkami a přidejte trochu nasekané petrželky.