8-) Kuličky jsou výborne ,jen je musím dělat z dvojite dávky. Pěkne vánoce :-))
Dělala jsem kuličky již dnes a jsou velice výborné snad vydrží do vánoc nebo je spíš sníme!
Tak mi to nedalo a udělala jsem je už dnes i když tím riskuju,že do vánoc nevydrží.Tvarovala jsem je úplně bez problému.Hmota sice vypadá sypká,ale normálně jsem rukou hnětla kuličky velikosti vlašského ořechu,než jsem rozehřála čokoládu ,trochu oschly a dobře držely pohromadě.
Šárko, zkuste moje Kuličky z krupičky, nebudete zklamaná ;-))
Tak nevím, jestli se do těch kuliček pouštět?
Pro Janu Med.-Rum jsem přidala,hmota mi ale moc nedrží,zato po požití cca 3 kuliček nemůžu sednout za volant!A co teď s tím? Uvěří mi policie,že jsem jenom jedla vánoční cukroví?
Dělám je už přes dvacet let a nikdy jsem neměla problém s tvarováním.Pokud je hmota sušší,přidejte rum,jsou pak lepší.
Tak jsem se včera ptala tchyně, jak to dělá a ona má prý trošku jinší postup:másla rozpustí jen 5 dkg, přidá krupičku, za stálého míchání osmaží lehce do růžova a dá vychladit asi tak na pokojovou teplotu. Potom přidá 10 dkg másla, 15 dkg cukru moučka, 5 dkg kokosu a asi 4 štamprle rumu. Zpracuje, vytvaruje (v jejím případě válečky) mezi mikroteny, dá na chvíli do chladu ztuhnout a potom polije čokol. polevou a obalí v kokosu. Dělá to tak už spoustu let, prý je to docela pracné, ale jak jsem psala, má je moc rád můj manžel a co by pro svého miláčka neudělala, že?:-))
Dnes jsem vyzkoušela,hmota se nespojila byla sypká jako drobenka .Raději nezkoušejte.Jsou lepší recepty a dobřejší.
Zkoušela jsem, ale po vystydnutí hmota ztvrdla a rozhodně se nedala tvarovat. Chuťově dobré, ale nepoužitelné.
Tak přesně jak píše Pavlína, to dělá moje tchyně, akorát z hmoty udělá válečky a ty pak po obalení v čokoládě a kokosu a zatuhnutí krájí jako salám. Je to nejoblíbenější cukroví mého manžela. Vždycky říká, že nemusí být nic jiného, ale hlavně hodně krupičkových:-))
Tyto kuličky dělám, jsou moc dobré. Není třeba nic namáčet do mléka. Krupičku na másle chvíli míchám a teprve pak přidám cukr a rum a ještě nějakou dobu míchám na plotýnce. krupička se jakoby osmahne a propaří, nebo jak to nazvat. A i kdyby zůstala napůl syrová, není to jedno? Vločky ovesné nebo pšeničné taky jíme jako müsli v syrovém stavu a nikomu to nevadí.
Ta krupička zůstane vlastně syrová, neměla by se nějak povařit nebo namočit do mléka??