Sušené švestky namočíme přes noc do červeného vína. Mleté maso ochutíme a vytvoříme kuličky velikosti 3x3 cm. Do každé švestky vmáčkneme mandli a vmáčkneme do kuliček, zakulatíme a obalíme proužkem anglické slaniny, spíchneme párátkem. Smažíme v rozpáleném oleji.
2
Jsou chutné teplé i studené.
3
Obměna: místo švestek do kuliček dávám kostky balkánského sýra.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Kristová
|15. 12. 2006 20:22
Magdo,máte pravdu,je to něco jiného a na oslavách vítaná změna.Ideální je udělat je půl na půl,hezky vypadají na lístcích ledového salátu a do těch s balkánem určitě přidejte sarurejku nebo čubricu.
magda
|15. 12. 2006 10:14
To bude určitě super - se švestkama něco originálního, z balkánským sýrem něco pikantního.