RADA: 5 vychytávek, které využijete nejen při pečení sladkého!
Je to patlačka, ale stojí to za to :'D . Dal jsem tam mandli a je to dobré cukroví a jednoduché těsto. :D
:3 ;) miluju raffaelo ale je dost drhé tak jsem zkusila to domací a musím říct že je fakt dobré :)
Včera jsem kuličky úspěšně ukoulela a zdařily se :-) Manžel vymyslel takovou vychytávku - je lepší nejdříve uválet kuličku (nejlépe navlhčenýma rukama) a pak do ní vtlačit mandli a už jenom poválet, aby se zacelila. Šlo to dobře a rychle ;-)
vsude!! kde by se to asi tk mohlo prodavat? :DDD
Koupíte ho snad uplně všude, i v menších obchodech, doporučuji Tatru. ;) Jsou to takové konzervy, bud slazene kondenzované mléko - je to jako Piknik od Tatry, jen ve velkém balení nebo jen kondenzované mléko, což lze dávat do kávy....
Ahoj, právě jsem dopatlala koule a jsem zralá na pohotovost :-$ :-S . To je šílená patlačka!!! :-S :-S :-S Když jsem ochutnala SALKO, řekla jsem si: panebože tuhle věc, co mi akorát zalepí rty nebudu jíst. Pak jsem ale zjistila, že když tam vysypu celý sáček kokosu, nebude to tak šíleně sladký ;-) ;-) ;-) tak jsem radši koupila 2. :-( :-( :-( pozdrav pro všechny patlače :-* :-* :-*
Můžu se zeptat kde se dá koupit kondenzované mléko? Albert, Billa, Tesco nebo Penny? :-\ :-\ :-\
Jsou fakt výborné a velmi nenáročný recept.
Velice rychlé a moc a moc dobré :-) Vyšlo mi jich 70 ks .
dyt je to dobry cimprlino! vsem to moc chutna 8-)
Moje mamka je taky dělala a i sousedé neodolali :-)
Sou fakt dobrý, dnes sem neměl co dělat, tak sem si prohlížel recepty a tohle se mi zalíbilo, tak sem si to udělal ;-) ;-)
Jsou jako koupený!Mnam!! :-P <3 :-D
Moc děkuji, právě jsem dodělala poslední a jsou fakticky výborné :-D
Tak je to z kokosu... :-D
Mňam mňam jsou moc dobré teď jsem je dodělala :-P
Ahoj ,já je dělám takto- salko+ iva tuk to rozpustím a rozdrobím do toho piškoty(od oka) a nechám do druhého dne v lednici.Oloupu mandle,lžičkou naberu hmotu do ní dám mandli a udělám kuličku obalím v kokosu! :-) (může být i pol.dávka)Nám to chutná ,tak hlavu vzhůru!!
Mně to přijde ošklivé, mám plnou pusu kokosu, jako bych kousala třísky =-O Nechala jsem se nachytat na snadnost a teď budu muset hmotu vyhodit. :-(
Dávám jedničku.Je to velice jedlé a jde to hezky od ruky.Dávala jsem oříšek a mandle.Budu muset zopakovat,jelikož jich po stálém ochutnávání nezbylo mnoho.
Jéje, zase si niekto dvíhal sebavedomie, ešte ráno boli tie guičky na 6. mieste, ale vážení, kľudne sa tým nezožierajte, mne je to jedno. Je to vizitka vášho charakteru, nie môjho receptu :)))) Pekný deň :)))
Jsou výborné! Dělaly jsme také s mandlí a všem moc chutnaly. Dáváme za 1.
Jsou výborné a mezi vánočním cukrovím hezky vyniknou. Můžu doporučit i malou obměnu, místo oříšku jsem dala blanšírovanou (oloupanou) mandli a po vytvoření kuličky lze namočit v hořké čokoládě a pak teprve obalit kokosu. Kuličky jsou pak méně sladké a na průřezu zajímavé!
Dělala jsem je podle Vašeho receptu jen s mandlí uprostřed. Někomu se zdáli moc sladké, někomu akorát. Ale snědli se všechny. Bylo to asi nejjednodušší cukroví, které jsem kdy dělala. Napřesrok je dělám určitě znovu. Děkuji za recept.
Ďakujem:)))
prepáčte, opravujem: dojesť a výborné
Robila som teraz na vianoce, pridala som ešte postrúhanú bielu delisu a plnila tiež lístkovými orieškami. Nevedeli sme sa dojes, je to výdorné. Dávam Terezka za 1.
Sylvo, lépe je zadat jen kořen slova "raf" a vyjedou všechny :-)))
Terko, tak to potom jo :-)Těch receptů na Raffaello je tu nějak moc podobných, viď :-DMimochodem - já zadávám vždy do vyhledávání Raffaello - čili tak, jak se opravdu píše... ale všichni máte v názvu něčeho méně a proto mi to nechtělo nic vyhledat, pokud jsem nezadala tedy tak, jak máte uvedeno všichni v receptech :-D - to jen maličká poznámečka :-P Ahojky
Sylvika, máš pravdu, len u nás mandle nie sú veľmi v obľube, preto dávam lieskovce. Ale samozrejme je možné dať tam mandľu:)))
Terko, tak jsem se podívala na tento Tvůj recept.. akorát bych místo lískáče dala mandli, neboť v pravém Raffaellu je mandlička :-) A ten oplatek pro křupavost určitě - to bude dobré... už se na to těším, jak to vyzkouším při nějaké příležitosti :-) Raffaello totiž patří mezi mé oblíbené sladkosti.
Super, jednoduché. Každý chválí. Přidala jsem bebe sušenky a místo ořechů jsem dala mandle. Jedinou chybou je, že jsem to neudělala rovnou ze dvou dávek.
Ano i já se přidávám k hodnocení, tento recept znám už několik let , je to hlavně rychlé a dobré, taky dovnitř dávám mandli, bylo by zajímavé do toho těsta přidat tu nastrouhanou dort. oplatku, určitě to zkusím.
Tenhle recept je vynikající , znám ho už pár let a právě jsem Raffaelka došoulala , je fajn , že se nepřidává tuk , v kokosu je ho už tak dost . Dělávám také s mandlí , ať je to podobné originálu :-) Dávám za jedna :-))
také tento recept dělám, je super:o)
Mark, ak to chcete chrumkavé, , dajte do sáčku obyčajnú tortovú oplátku, rozdrvte valčekom a vsypte do zmesi.
tento recept se mi zda ze vsech nejlepsi (nechapu, proc bych do kulicek mela cpat tuk). jen nevim, jak tam "narvat" nejakou oplatku, susenku, aby to bylo krupave. neporadite? nekde tu jsem recepty s delissou, vlnkami...ale ja chci pouzit primo tento recept, jen dodat oplatku. DEKUJI
no celkem dobre, vsem u me chutnaly a hned je snedly a ocenili to, A i kdyz sem se s tim patlala asi pul hodiny nez sem uvalela aspon podobny tvar kulickam,protoze sem uz nemela dost kokosu xD) tak to vsichni jak uz sem rekla ocenili... takze opet dobre x))
z kuliček jsou všichni nadšení. vyjde to levněji než kupované rafaello a chutná to také výborně. moc moc děkuji.
Opradu skvělé - 1.
Som rada, že chutili. Andělko, autorkou receptu som ja, le Simči Sládkovej ďakujem za foto :)))
Tak mi to nedalo a zkusila jsem podle tohoto receptu. Ze sušeného mléka se mi moc experimentovat nechtělo. A výsledek. Absolutní delikatesa :o)) Ne, fakt pecka. Kamarádka, která si pravidelně dělává radost a kupuje si malé balení Raffaella tak ochutnávala můj výtvor a nechápala. Vážně chutná jako originál. Moc děkuji za recept. Levný, rychlý a výborný. Už se těším jaké udělám pozdvižení po rodině!
Andělko - drží pohromadě perfektně, hmota je lepivá až až!!! Dělám je spíše menší - prostě obalím mandli - a pokutálím v kokosu, nechám do druhého dne oschnout na vále a pak strčím do krabičky (jinak by to rodina snědla hned :o))) )
Paní Simonko, Vaše rafaelo vypadá velmi lákavě, jako jediná do něj totiž nedáváte tuk, chtěla bych se pro to zeptat, drží kuličky, nerozpadávají se? díky moc za odpověď
Simčo, po nasypaní kokosu a premiesení nechám masu asi pol hodiny postáť, aby kokos nabobtnal. Potom vidím, aká je masa hustá a v prípade potreby kokos dosypem. Vždy sypem radšej menej, pretože dosypať sa dá vždy. Vidím podľa konzistencie, kedy dosť. Až tak robím guličky. Preto ten kokos nikdy nevážim, nedá sa to presne povedať, pretože závisí to aj od toho, ako je ten kokos vysušený.
Terezko, já vím, a chápu, že ty - jako zkušená hospodyně - to nepotřebuješ, ale říkala jsem si, že jsou tu také kuchařové začínající a zrovna tento recept si přímo říká o to, aby ho vyzkoušely děti, než maminka přijde z práce :-))) Pokud se mohu zeptat - ty to smícháš a HNED tvoříš kuličky? Nenecháš to odležet a nacucnout ten kokos? Asi bych se bála, že to bude buď moc mazlavé (pokud to bude podle mého rozpisu), nebo že se do toho narve moc kokosu, tudíž po zaschnutí to bude tvrdé... Díky za odpověď....
A ak sa mi náhodou zvýši hmota a oriešky alebo olúpané orechy došli tiež ( a nikomu sa nechce do obchodu alebo lúpať ) , tak vkladám do guličiek kúsky kandizovaného ovocia. Ďakujem Simčo za upresnenie, ja ten kokos nikdy nevážim :)))
Pokud by někoho zajímalo množství - já dávám na 1 Salko 200 g kokosu a nechám přes noc odležet. Potom do hmoty balím mandle a kuličky obaluji opět v kokosu - a na to "padne" zbylýchc 50 g. Takže doporučuji balení kokosu 250 g. Zkusila jsem dávát místo mandlí i kousky vlašských ořechů a také se to snědlo :-). A protože je Salková hmota dost sladké cukroví, tvořím kuličky menší, než orginální - takže jich z uvedeného množství mám tak 80 - 100 ks.
Tak tento recept znám, sama ho občas dělám na vánoce, jen místo oříšku plním mandlí. Je to rychlé a dobré cukroví.