g
rýžová kaše
(350-400g) HUSTÁ! (popř. rýže uvařená v mléce)
1
ks
vejce
cukr
trocha
80
g
rozinky
Pohanková kaše
350
g
pohanková kaše
HUSTÁ - klasicky uvařená
1
ks
cibule
osmažená na tuku
1
ks
vařená vejce
sekané
houby
trocha - sušené a podušené
Masová náplň
hovězí maso
uvařené, nadrobno nasekané (ne mleté!)
1
ks
cibule
na tuku osmažená
pepř mletý
2
ks
vařená vejce
nasekaná
sůl
muškátový oříšek
4
ks
palačinky
klasicky upečené
Postup přípravy receptu
1
Z přísad na těsto vypracujeme těsto, z 1/2 těsta vyválíme obdélník velikosti plechu a položíme ho na vymazaný plech. Na těsto rozložíme rýžovou nebo pohankovou náplň, zakryjeme palačinkami, rozložíme masovou náplň, na ni vrstvu na kolečka nakrájených vajec, vrstvu osmažené cibule.
2
Povrch pirohu přikryjeme zbytkem těsta a ozdobíme ho z trošky těsta vykrájenými kolečky, hvězdičkami apod. Potřeme rozšlehaným vejcem, necháme 15 min kynout a pečeme v troubě asi 45 minut.
3
Podáváme k hovězímu nebo slepičímu bujónu.
4
Poznámka: nejobvyklejší tvar kulebjaky je obdélník velikosti plechu. Je to velký piroh s několika vrstvami náplně oddělenými palačinkami.