• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kulatky s posýpkou
Napište svůj komentář k receptu

Kulatky s posýpkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulatky s posýpkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg hladká mouka
    • 250
      g ztužený tuk
    • 50
      g droždí
    • 170
      g cukr
    • 0,50
      l mléko
    • sůl
  • Sypání
    • 0,50
      ks hera
    • moučkový cukr
    • hladká mouka
    • mák

Postup přípravy receptu

1
Do mísy dáme ohřát mléko a v něm rozpustíme tuk a cukr. Necháme zchladnout a do vlažné směsi rozdrobíme droždí, necháme vzejít kvásek. Přidáme mouku, sůl a vypracujeme těsto. Protože je tam hodně tuku moc mísit to nejde, ale to vůbec nevadí, stačí jen, aby se suroviny spojily a vytvořily určitou masu, ostatní už vykonají kvasnice. Postavíme i s mísou na teplé místo a necháme vykynout. Těsto rozválíme na plát o síle 1,5-2 cm, přehneme z 1/3 do středu a druhou třetinou přikryjeme. Utvoříme jakýsi třívrstvý válec.
2
Z něho ukrajujeme kousky (velikost libovolná, podle toho, jak chceme mít kroužky velké - ještě nakynou), vyvalujeme váleček a při válení ho stáčíme mírně do ruličky a spojíme v kolečko. Namáčíme do misky s vodou a obalujeme v sypání. Rovnáme na plech vyložený pečícím papírem, necháme ještě chvíli nakynout a pečeme v předehřáté troubě do růžova cca při 150 °C tak 15 minut, raději hlídáme, kdo má rád křupavější nechá je zčervenat (ne zčernat).
3
Lépe je připravovat těsto na dvakrát z poloviční dávky snadněji se s ním pracuje. Příprava sypání: rozpustíme tuk, přidáme cukr, mouku a mák vše zamícháme. Cukru podle chuti.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Borůvkový koláč s ořechovou posypkou

Makový koláč s posypkou

Makový koláč s posypkou

Lehká jogurtová buchta s ovocem, skořicovou posypkou a čokoládou

Lehká jogurtová buchta s ovocem,…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Petra | 8. 5. 2014 07:38

    Prosím měla bych dotaz dává se tam mletý mák nebo nemletý? Děkuji

  • Marie L. | 20. 2. 2006 14:46

    Vyzkoušejte, doporučuji jako obměnu za buchty a koláče,na pracnosti to vyjde nastejno. Přeji dobrou chuť.

  • Jaroslava Oumarová | 20. 2. 2006 12:32

    Tohle by mohlo být dobré, ukládám:-). Kynuté dobroty máme rádi.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Dopolední svačina Svačina Pozdní večeře Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Hera Hladká mouka Mák Mléko Moučkový cukr Sůl Ztužený tuk
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Dušené vepřové na provensálském koření

Dušené vepřové na provensálském koření

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Výborný "podmaz" na chlebíčky

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Ajťácké Chilli con carne

Ajťácké Chilli con carne

Zapečené brambory s kroupovým zelím a uzeným masem

Zapečené brambory s kroupovým zelím a…

Bylinková krkovice na houbách (václavkách)

Bylinková krkovice na houbách …

Brokolice na mozeček po našem

Brokolice na mozeček po našem

Kuře na bramborách z remosky

Kuře na bramborách z remosky

Doporučujeme

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

37
Kapr v trojobale
Kapr v trojobale
31
Rybízový koláč jako od babičky
Rybízový koláč jako od…
29
Buřty na pivě
Buřty na pivě
25
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
22
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Žhavá manikúra letošního léta: Minimalistické i divoké puntíky vládnou trendům

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

Bolest Jasněnky Kuklové: Smrt parťáka

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

  • Recepty.cz
  • Kulatky s posýpkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact