Z vykynulého těsta vykrajujeme kousky, rukou je zakulatíme a střed prohloubíme prsty namočenýma v mouce. Důlek u koláčů vypichovaných vyhloubíme skleničkou s rovným dnem, kterou předem omotáme čistým plátýnkem.
2
Koláče plníme opět různými nádivkami a necháme krátce kynout. Okraj potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme drobenkou a upečeme.
3
Nádivka pro inspiraci:
4
Ořechová nádivka: 140 g mletých ořechů, 6 lžic smetany nebo mléka, 60 g piškotových drobečků, 40 g medu, cukr podle chuti, 1 vanilkový cukr - vše zamícháme.
5
Trochu jiná drobenka: 100 g hrubé mouky, 80 g práškového cukru, 80 g másla, 30 g mandlí, trochu mleté skořice, citronová kůra. V mouce rozdrobíme máslo, cukr, loupané mleté mandle, mletou skořici a strouhanou citronovou kůru, všechno vymísíme a rozdrobíme.