• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
Napište svůj komentář k receptu

Kulajda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulajda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový, houbový nebo masox
    • 8
      ks pepř mletý kuliček
    • 1
      lžíce kopr sekaný
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 500
      g houby
    • 0,50
      l kefír

Postup přípravy receptu

1
Na tuku usmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme tmavší cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme nové koření, bobkový list a pepř, vývarovou kostku, na kousky krájené houby a brambory, osolíme (můžeme přidat celerovou nať nebo nať z libečku) a za občasného míchání povaříme asi 30 minut od doby varu. Pak přilijeme kefír, opět přivedeme k varu a přilijeme 2 rozmíchaná vajíčka, ještě krátce povaříme.
2
Nakonec dochutíme octem dle chuti, dosolíme přidáme sekaný kopr (může být čerstvý, sušený nebo sterilovaný).
3
P.S.: množství hub (mohou být i sušené) a množství brambor je jen orientační, každý si to může přizpůsobit dle svých možností a nic se tím nezkazí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulajda

Kulajda

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 26. 10. 2010 16:05

    připravil nakrájel podusil a výborné

  • veronika buricova | 3. 8. 2008 23:50

    Podle me kulajda a bramboracka nemaji daleko od sebe.Az na konec postup prace. Do kulajdy pridavate kopr a do bramboracky cesnek. Polevky jsou takmer stejne. Kazdy si to dela podle sve chuti. Nekdo pridava na indegriencich a nekdo ubira. Vzdyt to mate jedno. Rozhodne dam prednost korenove zelenine pred kostkou vyvaru, ale i ten by tam nemel chybet.

  • Jana Kutačová | 27. 9. 2007 08:30

    No,já si myslím,že je psáno,že si můžeme zvolit bujón jaký chceme a myslím si,že zeleninový bujón nemá tak výraznou chuť jako čerstvá kořenová zelenina.Já ho tam taky nedávám,jen kousek masoxu. Vaši polévku jsem vůbec hanit nechtěla,jen jsem vyjádřila svůj názor,že podle ingrediencí a ještě s česnekem to na kulajdu moc nevypadá.

  • Anonym | 26. 9. 2007 22:31

    Pro Janu K: A jaký je rozdíl mezi tím, když dám čerstvou zeleninu a nebo kostku zeleninového bujonu (kterrou samnozřejmě nedávám)?

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:05

    Pro anonym: neříkám,že taková polévka nebude dobrá,jen mi to opravdu nezní jako Kulajda..o))Mléko nebo smetana,hříbky,kopr,brambory a vejce..takhle ji znám již z dětství.Úprav může být samozřejmě mnoho,ale s tou kořenovou zeleninou a česnekem to vypadá podle mě na zcela jinou polévku..o)

  • Anonym | 26. 9. 2007 17:28

    Já dávám do kulajdy ještě mrkev a po kousku celeru a petržele, pepř a kopr žádný, zato česneku hned několik stroužků, mouku, máslo a olej také nedávám, jen zakysanku, vajíčka vyklepnu do polévky celá, nechám asi minutku vařit a teprv pak opatrně zamíchám, aby se zrcly na kousky. A samozřejmě dávám nať - čerstvou nebo sušenou: celer, petržel, libeček.

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:43

    A uz jim:)) Je vyborna!!Dala jsem jak susene houby tak sklenicku zavarenych.Vejce uvarene na tvrdo a az na talir.Davam za 1****!!!Jen nevim kolik vody melo byt pouzito,ja ji mam tedy opravdu kybl"....

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:14

    Zrovna varim:)) Ale myslim,ze s vajicky to byva,ze se na tvrdo uvarena davaji az na talir....???Voni to krasne!!

  • Anonym | 29. 7. 2007 10:45

    Cibuli do kulajdy????To jsemješte neslyšel!!!!!!!!!!!!!!

  • Zuzana Špániková | 16. 7. 2007 13:58

    Tak jsem ji právě dojedla a musím napsat, že je výborná. Dávám za 1

  • Lucka Cvejnova | 6. 7. 2007 22:45

    dobry recepty

  • Alžběta Adamíčková | 30. 10. 2006 13:30

    tak teda paní Věro, opravdu nemam slov. je naprosto fantasticka. sice jsem nemela doma kefir, ale pouze podmasli, nicmene na chuti se to neprojevilo. dekuji vam za zverejneni. s pozdravem Alzbeta

  • Anonym | 2. 10. 2006 19:09

    Skvělá!!!!!

  • Ivana V. | 30. 7. 2006 16:44

    No zrovna jsem u jiného receptu na kulajdu chtěla vědět, jestli se místo smetany může použít kefír (jelikož si dělám domácí a ráda ho dávám do všeho), tak mě těší, že jsem narazila na recept přímo s kefírem a tak vím, že to jde a nebudu riskovat zkažení hrnce polívky nějakým pokusem :-)

  • Anonym | 5. 2. 2006 13:06

    Za tuto polevku jsem dostala od muze velkou pochvalu, je vyborna, dekuji za paradni recept. Jarmila

  • Pilence | 23. 1. 2006 19:02

    Tak tento recept me nedavno zachranil pred hordou hladovych studentu! V lednici toho mnoho nebylo a z toho co bylo jsem vykouzlila tuto krmi. Vsem moc chutnalo. Diky za zachranu! ,-) Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Houby Kefír Kopr Máslo Masox Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí polévka se svítkem

Kuřecí polévka se svítkem

Smažený kapr

Smažený kapr

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Naložený hermelín s olivami

Naložený hermelín s olivami

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Martinské rohlíčky pro Zuzku

Piškotovo-vanilková bublanina s drobenkou = jahodová

Piškotovo-vanilková bublanina s…

Masové kostky (nudličky) v paprikovo-smetanové omáčce "Paprikáš"

Masové kostky (nudličky) v paprikovo…

Krémové houbové rizoto

Krémové houbové rizoto

Pečený květák s kari

Pečený květák s kari

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

125
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
112
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
111
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
105
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
88
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Láska mezi slavnými: 7 českých párů, kterým vztah vydržel celý život. Jaký je jejich návod na štěstí?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

Úřadující misska Linda Górecká: První slova o rozchodu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Když v 66 letech porodila první dítě, stala se nejstarší matkou na světě. Jak Adriana Iliescu (84 let) žije dnes a proč je na dceru hrdá?

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact