• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
Napište svůj komentář k receptu

Kulajda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulajda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový, houbový nebo masox
    • 8
      ks pepř mletý kuliček
    • 1
      lžíce kopr sekaný
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 500
      g houby
    • 0,50
      l kefír

Postup přípravy receptu

1
Na tuku usmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme tmavší cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme nové koření, bobkový list a pepř, vývarovou kostku, na kousky krájené houby a brambory, osolíme (můžeme přidat celerovou nať nebo nať z libečku) a za občasného míchání povaříme asi 30 minut od doby varu. Pak přilijeme kefír, opět přivedeme k varu a přilijeme 2 rozmíchaná vajíčka, ještě krátce povaříme.
2
Nakonec dochutíme octem dle chuti, dosolíme přidáme sekaný kopr (může být čerstvý, sušený nebo sterilovaný).
3
P.S.: množství hub (mohou být i sušené) a množství brambor je jen orientační, každý si to může přizpůsobit dle svých možností a nic se tím nezkazí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulajda

Kulajda

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 26. 10. 2010 16:05

    připravil nakrájel podusil a výborné

  • veronika buricova | 3. 8. 2008 23:50

    Podle me kulajda a bramboracka nemaji daleko od sebe.Az na konec postup prace. Do kulajdy pridavate kopr a do bramboracky cesnek. Polevky jsou takmer stejne. Kazdy si to dela podle sve chuti. Nekdo pridava na indegriencich a nekdo ubira. Vzdyt to mate jedno. Rozhodne dam prednost korenove zelenine pred kostkou vyvaru, ale i ten by tam nemel chybet.

  • Jana Kutačová | 27. 9. 2007 08:30

    No,já si myslím,že je psáno,že si můžeme zvolit bujón jaký chceme a myslím si,že zeleninový bujón nemá tak výraznou chuť jako čerstvá kořenová zelenina.Já ho tam taky nedávám,jen kousek masoxu. Vaši polévku jsem vůbec hanit nechtěla,jen jsem vyjádřila svůj názor,že podle ingrediencí a ještě s česnekem to na kulajdu moc nevypadá.

  • Anonym | 26. 9. 2007 22:31

    Pro Janu K: A jaký je rozdíl mezi tím, když dám čerstvou zeleninu a nebo kostku zeleninového bujonu (kterrou samnozřejmě nedávám)?

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:05

    Pro anonym: neříkám,že taková polévka nebude dobrá,jen mi to opravdu nezní jako Kulajda..o))Mléko nebo smetana,hříbky,kopr,brambory a vejce..takhle ji znám již z dětství.Úprav může být samozřejmě mnoho,ale s tou kořenovou zeleninou a česnekem to vypadá podle mě na zcela jinou polévku..o)

  • Anonym | 26. 9. 2007 17:28

    Já dávám do kulajdy ještě mrkev a po kousku celeru a petržele, pepř a kopr žádný, zato česneku hned několik stroužků, mouku, máslo a olej také nedávám, jen zakysanku, vajíčka vyklepnu do polévky celá, nechám asi minutku vařit a teprv pak opatrně zamíchám, aby se zrcly na kousky. A samozřejmě dávám nať - čerstvou nebo sušenou: celer, petržel, libeček.

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:43

    A uz jim:)) Je vyborna!!Dala jsem jak susene houby tak sklenicku zavarenych.Vejce uvarene na tvrdo a az na talir.Davam za 1****!!!Jen nevim kolik vody melo byt pouzito,ja ji mam tedy opravdu kybl"....

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:14

    Zrovna varim:)) Ale myslim,ze s vajicky to byva,ze se na tvrdo uvarena davaji az na talir....???Voni to krasne!!

  • Anonym | 29. 7. 2007 10:45

    Cibuli do kulajdy????To jsemješte neslyšel!!!!!!!!!!!!!!

  • Zuzana Špániková | 16. 7. 2007 13:58

    Tak jsem ji právě dojedla a musím napsat, že je výborná. Dávám za 1

  • Lucka Cvejnova | 6. 7. 2007 22:45

    dobry recepty

  • Alžběta Adamíčková | 30. 10. 2006 13:30

    tak teda paní Věro, opravdu nemam slov. je naprosto fantasticka. sice jsem nemela doma kefir, ale pouze podmasli, nicmene na chuti se to neprojevilo. dekuji vam za zverejneni. s pozdravem Alzbeta

  • Anonym | 2. 10. 2006 19:09

    Skvělá!!!!!

  • Ivana V. | 30. 7. 2006 16:44

    No zrovna jsem u jiného receptu na kulajdu chtěla vědět, jestli se místo smetany může použít kefír (jelikož si dělám domácí a ráda ho dávám do všeho), tak mě těší, že jsem narazila na recept přímo s kefírem a tak vím, že to jde a nebudu riskovat zkažení hrnce polívky nějakým pokusem :-)

  • Anonym | 5. 2. 2006 13:06

    Za tuto polevku jsem dostala od muze velkou pochvalu, je vyborna, dekuji za paradni recept. Jarmila

  • Pilence | 23. 1. 2006 19:02

    Tak tento recept me nedavno zachranil pred hordou hladovych studentu! V lednici toho mnoho nebylo a z toho co bylo jsem vykouzlila tuto krmi. Vsem moc chutnalo. Diky za zachranu! ,-) Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Houby Kefír Kopr Máslo Masox Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Smetanovo kokosový jablečný moučník

Kuřecí směs Indie

Kuřecí směs Indie

Hummus

Hummus

Kotletky na leču

Kotletky na leču

Zdravé sušenky

Zdravé sušenky

Čokoládový koláč s třešněmi

Čokoládový koláč s třešněmi

Játrové knedlíčky

Játrové knedlíčky

Bezlepkový dort

Bezlepkový dort

Bylinkové kuře (králík) pečené na hlívě

Bylinkové kuře (králík) pečené na…

Doporučujeme

225 minut
Pečený králík s citronem a bylinkami

Pečený králík s citronem a bylinkami

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

40 minut
Tartaletky s vanilkovým krémem a jahodami

Tartaletky s vanilkovým krémem a…

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Poslední sledované recepty

80
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
54
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
53
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
36
Vepřové s pepřovou omáčkou
Vepřové s pepřovou…
32
Čerstvé těstoviny s chřestem
Čerstvé těstoviny s…

Zajímavé články

Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic snazšího, když chcete pohostit rodinu nebo návštěvu
Šneky z listového těsta 12x jinak: Není nic…
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho připravit za tepla i za studena
Domácí bezový sirup: Podrobný návod, jak ho…
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby byl výsledek perfektní!
Kuře na grilu: 5 způsobů, jak ho připravit, aby…
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových květů a ochutnejte z nich ty nejlepší dezerty
Sladké bezové časy: Využijte sezony bezových…
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané dobroty, se kterými u dětí uspějete
Nejlepší jídla na dětskou párty: Sladké a slané…
AHA.cz Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Jak Čenský překvapil: Paralelní vztah s Morávkovou?

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Ženy.cz Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Festival ABC 2025: Víkend plný nezapomenutelných zážitků

Blesk.cz Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

Čermákova (52) ex Veronika (31) se zajdou Drahokoupilem (29): Lovestory pokračuje!

SportRevue.cz FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

FOTO: Sexy tanečnice z palubovek. Krásky, které rozpalují diváky v NBA

Maminka.cz GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

GALERIE: Mamince se narodila čtyřčata, z nichž dcery jsou jedna jednovaječná dvojčata a synové druhá!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

Horoskop na další týden: Kdo by měl skončit s toxickým přátelstvím a komu hrozí zranění?

  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact