• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
Napište svůj komentář k receptu

Kulajda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulajda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový, houbový nebo masox
    • 8
      ks pepř mletý kuliček
    • 1
      lžíce kopr sekaný
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 500
      g houby
    • 0,50
      l kefír

Postup přípravy receptu

1
Na tuku usmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme tmavší cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme nové koření, bobkový list a pepř, vývarovou kostku, na kousky krájené houby a brambory, osolíme (můžeme přidat celerovou nať nebo nať z libečku) a za občasného míchání povaříme asi 30 minut od doby varu. Pak přilijeme kefír, opět přivedeme k varu a přilijeme 2 rozmíchaná vajíčka, ještě krátce povaříme.
2
Nakonec dochutíme octem dle chuti, dosolíme přidáme sekaný kopr (může být čerstvý, sušený nebo sterilovaný).
3
P.S.: množství hub (mohou být i sušené) a množství brambor je jen orientační, každý si to může přizpůsobit dle svých možností a nic se tím nezkazí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulajda

Kulajda

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 26. 10. 2010 16:05

    připravil nakrájel podusil a výborné

  • veronika buricova | 3. 8. 2008 23:50

    Podle me kulajda a bramboracka nemaji daleko od sebe.Az na konec postup prace. Do kulajdy pridavate kopr a do bramboracky cesnek. Polevky jsou takmer stejne. Kazdy si to dela podle sve chuti. Nekdo pridava na indegriencich a nekdo ubira. Vzdyt to mate jedno. Rozhodne dam prednost korenove zelenine pred kostkou vyvaru, ale i ten by tam nemel chybet.

  • Jana Kutačová | 27. 9. 2007 08:30

    No,já si myslím,že je psáno,že si můžeme zvolit bujón jaký chceme a myslím si,že zeleninový bujón nemá tak výraznou chuť jako čerstvá kořenová zelenina.Já ho tam taky nedávám,jen kousek masoxu. Vaši polévku jsem vůbec hanit nechtěla,jen jsem vyjádřila svůj názor,že podle ingrediencí a ještě s česnekem to na kulajdu moc nevypadá.

  • Anonym | 26. 9. 2007 22:31

    Pro Janu K: A jaký je rozdíl mezi tím, když dám čerstvou zeleninu a nebo kostku zeleninového bujonu (kterrou samnozřejmě nedávám)?

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:05

    Pro anonym: neříkám,že taková polévka nebude dobrá,jen mi to opravdu nezní jako Kulajda..o))Mléko nebo smetana,hříbky,kopr,brambory a vejce..takhle ji znám již z dětství.Úprav může být samozřejmě mnoho,ale s tou kořenovou zeleninou a česnekem to vypadá podle mě na zcela jinou polévku..o)

  • Anonym | 26. 9. 2007 17:28

    Já dávám do kulajdy ještě mrkev a po kousku celeru a petržele, pepř a kopr žádný, zato česneku hned několik stroužků, mouku, máslo a olej také nedávám, jen zakysanku, vajíčka vyklepnu do polévky celá, nechám asi minutku vařit a teprv pak opatrně zamíchám, aby se zrcly na kousky. A samozřejmě dávám nať - čerstvou nebo sušenou: celer, petržel, libeček.

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:43

    A uz jim:)) Je vyborna!!Dala jsem jak susene houby tak sklenicku zavarenych.Vejce uvarene na tvrdo a az na talir.Davam za 1****!!!Jen nevim kolik vody melo byt pouzito,ja ji mam tedy opravdu kybl"....

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:14

    Zrovna varim:)) Ale myslim,ze s vajicky to byva,ze se na tvrdo uvarena davaji az na talir....???Voni to krasne!!

  • Anonym | 29. 7. 2007 10:45

    Cibuli do kulajdy????To jsemješte neslyšel!!!!!!!!!!!!!!

  • Zuzana Špániková | 16. 7. 2007 13:58

    Tak jsem ji právě dojedla a musím napsat, že je výborná. Dávám za 1

  • Lucka Cvejnova | 6. 7. 2007 22:45

    dobry recepty

  • Alžběta Adamíčková | 30. 10. 2006 13:30

    tak teda paní Věro, opravdu nemam slov. je naprosto fantasticka. sice jsem nemela doma kefir, ale pouze podmasli, nicmene na chuti se to neprojevilo. dekuji vam za zverejneni. s pozdravem Alzbeta

  • Anonym | 2. 10. 2006 19:09

    Skvělá!!!!!

  • Ivana V. | 30. 7. 2006 16:44

    No zrovna jsem u jiného receptu na kulajdu chtěla vědět, jestli se místo smetany může použít kefír (jelikož si dělám domácí a ráda ho dávám do všeho), tak mě těší, že jsem narazila na recept přímo s kefírem a tak vím, že to jde a nebudu riskovat zkažení hrnce polívky nějakým pokusem :-)

  • Anonym | 5. 2. 2006 13:06

    Za tuto polevku jsem dostala od muze velkou pochvalu, je vyborna, dekuji za paradni recept. Jarmila

  • Pilence | 23. 1. 2006 19:02

    Tak tento recept me nedavno zachranil pred hordou hladovych studentu! V lednici toho mnoho nebylo a z toho co bylo jsem vykouzlila tuto krmi. Vsem moc chutnalo. Diky za zachranu! ,-) Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Houby Kefír Kopr Máslo Masox Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ševcovský salát

Ševcovský salát

Tvarohová vánočka

Tvarohová vánočka

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Smetanové kuřecí kousky s rýží

Bramborové těsto-recept po babičce

Bramborové těsto-recept po babičce

Nivovo-česnekoví slimáci

Nivovo-česnekoví slimáci

Hraběnčin rebarborový koláč

Hraběnčin rebarborový koláč

Výborné plněné papriky

Výborné plněné papriky

Mramorový korpus

Mramorový korpus

Jednoduchý jogurtový beránek

Jednoduchý jogurtový beránek

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

60
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
57
Svíčková Stroganoff
Svíčková Stroganoff
55
Paštika z uzeného lososa
Paštika z uzeného lososa
48
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
40
Mediteránská polévka s toasty
Mediteránská polévka s…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

Británie slavila narozeniny Karla III.: Tajemství černé barvy! A Charlotte se sladila s mámou

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact