• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
Napište svůj komentář k receptu

Kulajda II.

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kulajda II.
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      ks cibule
    • 500
      g brambory
    • 2
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 1
      lžíce ocet
    • 2
      ks vejce
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 1
      kostka masox zeleninový, houbový nebo masox
    • 8
      ks pepř mletý kuliček
    • 1
      lžíce kopr sekaný
    • 3
      ks bobkový list
    • 4
      ks nové koření kuličky
    • 500
      g houby
    • 0,50
      l kefír

Postup přípravy receptu

1
Na tuku usmažíme cibulku, přidáme hladkou mouku a uděláme tmavší cibulovou jíšku. Zalijeme studenou vodou, přidáme nové koření, bobkový list a pepř, vývarovou kostku, na kousky krájené houby a brambory, osolíme (můžeme přidat celerovou nať nebo nať z libečku) a za občasného míchání povaříme asi 30 minut od doby varu. Pak přilijeme kefír, opět přivedeme k varu a přilijeme 2 rozmíchaná vajíčka, ještě krátce povaříme.
2
Nakonec dochutíme octem dle chuti, dosolíme přidáme sekaný kopr (může být čerstvý, sušený nebo sterilovaný).
3
P.S.: množství hub (mohou být i sušené) a množství brambor je jen orientační, každý si to může přizpůsobit dle svých možností a nic se tím nezkazí.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kulajda

Kulajda

Koprová kulajda

Koprová kulajda

Kulajda paní hajné

Kulajda paní hajné

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jirka | 26. 10. 2010 16:05

    připravil nakrájel podusil a výborné

  • veronika buricova | 3. 8. 2008 23:50

    Podle me kulajda a bramboracka nemaji daleko od sebe.Az na konec postup prace. Do kulajdy pridavate kopr a do bramboracky cesnek. Polevky jsou takmer stejne. Kazdy si to dela podle sve chuti. Nekdo pridava na indegriencich a nekdo ubira. Vzdyt to mate jedno. Rozhodne dam prednost korenove zelenine pred kostkou vyvaru, ale i ten by tam nemel chybet.

  • Jana Kutačová | 27. 9. 2007 08:30

    No,já si myslím,že je psáno,že si můžeme zvolit bujón jaký chceme a myslím si,že zeleninový bujón nemá tak výraznou chuť jako čerstvá kořenová zelenina.Já ho tam taky nedávám,jen kousek masoxu. Vaši polévku jsem vůbec hanit nechtěla,jen jsem vyjádřila svůj názor,že podle ingrediencí a ještě s česnekem to na kulajdu moc nevypadá.

  • Anonym | 26. 9. 2007 22:31

    Pro Janu K: A jaký je rozdíl mezi tím, když dám čerstvou zeleninu a nebo kostku zeleninového bujonu (kterrou samnozřejmě nedávám)?

  • Jana Kutačová | 26. 9. 2007 21:05

    Pro anonym: neříkám,že taková polévka nebude dobrá,jen mi to opravdu nezní jako Kulajda..o))Mléko nebo smetana,hříbky,kopr,brambory a vejce..takhle ji znám již z dětství.Úprav může být samozřejmě mnoho,ale s tou kořenovou zeleninou a česnekem to vypadá podle mě na zcela jinou polévku..o)

  • Anonym | 26. 9. 2007 17:28

    Já dávám do kulajdy ještě mrkev a po kousku celeru a petržele, pepř a kopr žádný, zato česneku hned několik stroužků, mouku, máslo a olej také nedávám, jen zakysanku, vajíčka vyklepnu do polévky celá, nechám asi minutku vařit a teprv pak opatrně zamíchám, aby se zrcly na kousky. A samozřejmě dávám nať - čerstvou nebo sušenou: celer, petržel, libeček.

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:43

    A uz jim:)) Je vyborna!!Dala jsem jak susene houby tak sklenicku zavarenych.Vejce uvarene na tvrdo a az na talir.Davam za 1****!!!Jen nevim kolik vody melo byt pouzito,ja ji mam tedy opravdu kybl"....

  • Kristýna | 26. 9. 2007 13:14

    Zrovna varim:)) Ale myslim,ze s vajicky to byva,ze se na tvrdo uvarena davaji az na talir....???Voni to krasne!!

  • Anonym | 29. 7. 2007 10:45

    Cibuli do kulajdy????To jsemješte neslyšel!!!!!!!!!!!!!!

  • Zuzana Špániková | 16. 7. 2007 13:58

    Tak jsem ji právě dojedla a musím napsat, že je výborná. Dávám za 1

  • Lucka Cvejnova | 6. 7. 2007 22:45

    dobry recepty

  • Alžběta Adamíčková | 30. 10. 2006 13:30

    tak teda paní Věro, opravdu nemam slov. je naprosto fantasticka. sice jsem nemela doma kefir, ale pouze podmasli, nicmene na chuti se to neprojevilo. dekuji vam za zverejneni. s pozdravem Alzbeta

  • Anonym | 2. 10. 2006 19:09

    Skvělá!!!!!

  • Ivana V. | 30. 7. 2006 16:44

    No zrovna jsem u jiného receptu na kulajdu chtěla vědět, jestli se místo smetany může použít kefír (jelikož si dělám domácí a ráda ho dávám do všeho), tak mě těší, že jsem narazila na recept přímo s kefírem a tak vím, že to jde a nebudu riskovat zkažení hrnce polívky nějakým pokusem :-)

  • Anonym | 5. 2. 2006 13:06

    Za tuto polevku jsem dostala od muze velkou pochvalu, je vyborna, dekuji za paradni recept. Jarmila

  • Pilence | 23. 1. 2006 19:02

    Tak tento recept me nedavno zachranil pred hordou hladovych studentu! V lednici toho mnoho nebylo a z toho co bylo jsem vykouzlila tuto krmi. Vsem moc chutnalo. Diky za zachranu! ,-) Pile

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Kulajda
Polévky Oběd Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cibule Hladká mouka Houby Kefír Kopr Máslo Masox Nové koření Ocet Pepř mletý Rostlinný olej Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort Raffaelo

Dort Raffaelo

Maso v jogurtu

Maso v jogurtu

Gyros po řecku s českým masem

Gyros po řecku s českým masem

Italská kuchyně- předkrmy - salát Caprese

Italská kuchyně- předkrmy - salát…

Celer s uzeným masem - zapékaný

Celer s uzeným masem - zapékaný

Řízky v ovesných vločkách

Řízky v ovesných vločkách

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou náplní

Vláčný mrkvový dort s tvarohovou…

Apple crumble

Apple crumble

Sladké jednohubky

Sladké jednohubky

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

101
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
86
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
69
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
60
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…
38
Marinované cukety s citronovým tvarohem
Marinované cukety s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

  • Recepty.cz
  • Kulajda II.
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact