• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kukuřičná mouka žlutá hrubá (cornmeal)
    • 140
      ml voda (45+95 ml)
    • 2
      ks vejce
    • 3
      špetka cukr 1/2 lžičky
    • 4
      g droždí (kvasníce)
    • 4
      špetka sůl 3/4 lžičky
    • 3
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.
2
Smíchat namočenou mouku se vzešlými kvasnicemi. Nechat odstát zakrytou směs na teplém místě 1 hodinu. Lze přimíchat rozpuštěné máslo na konci kynutí.
3
Rozehřát nepřilnavou pánev o průměru 24 cm středním ohřevem, vymazat lžičkou másla. Vlít rozmíchanou směs na pánev a zakrýt pokličkou (talířem).

RADA: Kynuté těsto 6x jinak

4
Smažit 5 minut na středním plameni. Dále 15-20 minut smažit mírným ohřevem. Několikrát během té doby vyklepat vodu z pokličky. Zkusit propečení špejlí nebo párátkem. Dobře upečený vdolek je žlutý na horní i na spodní straně.
5
Poznámka autora receptu: Název yeast cornbread. Použít pouze hrubou mouku. Jinak je výsledek slehlý, vznikne brousek. Výsledný vdolek je vysoký asi 16 mm, slabě drobivý - lze odstranit přidáním dalšího vejce. Výsledek je pak ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Problematické kvasnice jsou s označením bez lepku, bez mléka. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc (máslo) na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem (máslem), povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

Kukuřičný svítek (smaženec), základní…

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kukuřičná mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slepice na smetaně

Slepice na smetaně

Bramborové knedlíky ze studených brambor

Bramborové knedlíky ze studených…

Marináda na králíka nebo kuře

Marináda na králíka nebo kuře

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Česnekové závitky se slaninou v omáčce

Papriky s rajčaty - sterilované

Papriky s rajčaty - sterilované

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Pečená řepa s česnekem a fetou

Pečená řepa s česnekem a fetou

Doporučujeme

35 minut
Kapie plněné kuřecím masem

Kapie plněné kuřecím masem

Meruňková marmeláda (džem)

Meruňková marmeláda (džem)

30 minut
Báječná cuketová polévka

Báječná cuketová polévka

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

100 minut
Kynuté borůvkové knedlíky

Kynuté borůvkové knedlíky

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

45 minut
Hrnkový cuketový perník

Hrnkový cuketový perník

40 minut
Pečený květák s uzenou paprikou

Pečený květák s uzenou paprikou

Poslední sledované recepty

144
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
41
Jablečný Lotus řez - nepečený
Jablečný Lotus řez -…
34
Francouzský dresing
Francouzský dresing
34
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
33
Báječná cuketová polévka
Báječná cuketová polévka

Zajímavé články

Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete vědět, když chcete zavařovat okurky
Velký nakládačkový speciál: Vše, co potřebujete…
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7 receptů nejen na víkend
Rychlé buchty na plech ze sezonního ovoce: 7…
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná sladká dobrota, kterou zvládne i naprostý začátečník
Tvarohové knedlíky jen ze dvou surovin: Nadýchaná…
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení, které si zamilujete na první sousto
Hrnkový koláč podle Lucie Borhyové: Ovocné mámení…
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču si zamilujete!
Znáte šakšuku? Tuhle levnou dobrotu podobnou leču…
AHA.cz Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Absolonová oznámila konec: Slzy jako hrachy

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Horoskop na víkend 26.–27. 7. 2025: Komu prospějí chvilky v přírodě a kdo zažije osudové setkání?

Horoskop na víkend 26.–27. 7. 2025: Komu prospějí chvilky v přírodě a kdo zažije osudové setkání?

Ženy.cz Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Nedovolte, aby vaše dítě vyrůstalo bez otce. Vážně jste si jistá, že jste našla toho pravého?

Blesk.cz Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

Exmanželka bývalého milence Holomáče: Žaloba na Žilkovou!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Jaký tvar a barvu si vyberete? Prozradí to vaši povahu a co máte rádi!

Další doporučené recepty:

Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní…
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda paní hajné
Kulajda paní hajné
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact