• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kukuřičná mouka žlutá hrubá (cornmeal)
    • 140
      ml voda (45+95 ml)
    • 2
      ks vejce
    • 3
      špetka cukr 1/2 lžičky
    • 4
      g droždí (kvasníce)
    • 4
      špetka sůl 3/4 lžičky
    • 3
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.
2
Smíchat namočenou mouku se vzešlými kvasnicemi. Nechat odstát zakrytou směs na teplém místě 1 hodinu. Lze přimíchat rozpuštěné máslo na konci kynutí.
3
Rozehřát nepřilnavou pánev o průměru 24 cm středním ohřevem, vymazat lžičkou másla. Vlít rozmíchanou směs na pánev a zakrýt pokličkou (talířem).

RADA: Kynuté těsto 6x jinak

4
Smažit 5 minut na středním plameni. Dále 15-20 minut smažit mírným ohřevem. Několikrát během té doby vyklepat vodu z pokličky. Zkusit propečení špejlí nebo párátkem. Dobře upečený vdolek je žlutý na horní i na spodní straně.
5
Poznámka autora receptu: Název yeast cornbread. Použít pouze hrubou mouku. Jinak je výsledek slehlý, vznikne brousek. Výsledný vdolek je vysoký asi 16 mm, slabě drobivý - lze odstranit přidáním dalšího vejce. Výsledek je pak ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Problematické kvasnice jsou s označením bez lepku, bez mléka. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc (máslo) na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem (máslem), povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

Kukuřičný svítek (smaženec), základní…

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kukuřičná mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety na smetaně II.

Kotlety na smetaně II.

Zázvorový čaj II.

Zázvorový čaj II.

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly a tvarohem

Jednoduchý koláč s jablkovými povidly…

Jemná perníková buchta

Jemná perníková buchta

Kuře po francouzsku

Kuře po francouzsku

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Jogurtový chléb pro domácí pekárnu

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Pivní palačinky

Pivní palačinky

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

71
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
36
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
34
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
23
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

FOTO: Amálie Švábíková a 35 dalších nejhezčích (ex)atletek posledních sezon

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní…
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda paní hajné
Kulajda paní hajné
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact