• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Napište svůj komentář k receptu

Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept

autor: Čstava Dobreta
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 180 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 120
      g kukuřičná mouka žlutá hrubá (cornmeal)
    • 140
      ml voda (45+95 ml)
    • 2
      ks vejce
    • 3
      špetka cukr 1/2 lžičky
    • 4
      g droždí (kvasníce)
    • 4
      špetka sůl 3/4 lžičky
    • 3
      lžička máslo

Postup přípravy receptu

1
Smíchat mouku, sůl a 45 ml vody dohromady pro nasáknutí mouky (asi 20 minut). Zamíchat vidličkou vejce. V 95 ml teplé vody rozmíchat cukr a kvasnice.
2
Smíchat namočenou mouku se vzešlými kvasnicemi. Nechat odstát zakrytou směs na teplém místě 1 hodinu. Lze přimíchat rozpuštěné máslo na konci kynutí.
3
Rozehřát nepřilnavou pánev o průměru 24 cm středním ohřevem, vymazat lžičkou másla. Vlít rozmíchanou směs na pánev a zakrýt pokličkou (talířem).

RADA: Kynuté těsto 6x jinak

4
Smažit 5 minut na středním plameni. Dále 15-20 minut smažit mírným ohřevem. Několikrát během té doby vyklepat vodu z pokličky. Zkusit propečení špejlí nebo párátkem. Dobře upečený vdolek je žlutý na horní i na spodní straně.
5
Poznámka autora receptu: Název yeast cornbread. Použít pouze hrubou mouku. Jinak je výsledek slehlý, vznikne brousek. Výsledný vdolek je vysoký asi 16 mm, slabě drobivý - lze odstranit přidáním dalšího vejce. Výsledek je pak ovšem tužší, soudržnější a sytější. Lze použit i sušené kvasnice 1,5 g. Problematické kvasnice jsou s označením bez lepku, bez mléka. Větší množství 240 g mouky postačí doplnit 3 vejci a péct v troubě. Není vhodné dávat rozpuštěný šmolc (máslo) na začátku kynutí - kvasinky jej začnou rozkládat, výsledek je také dobrý, jen konec kynutí vypadá odlišně a není čistá vůně kynutí. Vdolek lze podávat potřený šmolcem (máslem), povidly.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept

Kukuřičný svítek (smaženec), základní…

Kukuřičný chléb II.

Kukuřičný chléb II.

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem

Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla
Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Droždí Kukuřičná mouka Máslo Sůl Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněná krkovička

Plněná krkovička

Zakázaná buchta

Zakázaná buchta

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Vepřové maso ve vlastní šťávě

Hrachová, čočková, fazolová se slaninou - polévka

Hrachová, čočková, fazolová se…

Králík na medu

Králík na medu

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Jidáše dle časopisu F.O.O.D.

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Zdravé lívance ze zakysané smetany

Indické kuře Tikka Masala

Indické kuře Tikka Masala

Jednoduché špenátové palačinky

Jednoduché špenátové palačinky

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

230
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
42
Pastel de choclo - kukuřičný nákyp s masem
Pastel de choclo -…
34
Povidlové knedlíky kynuté - bez vajec
Povidlové knedlíky…
29
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
29
Bramborovo-dýňové placičky
Bramborovo-dýňové…

Zajímavé články

Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký letní den svěžím a zdravým drinkem
Osvěžující snídaňová smoothie: Odstartujte horký…
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na pánvi
Dokonalý smažák: 4 triky, aby se neroztekl na…
AHA.cz Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Nedvěd po večerech bez Dary: Idylka se hroutí

Mimibazar Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Micelární voda: Více než jen odlíčení? Zjistěte, proč si ji zamilovaly miliony žen

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Kraťasy a široká stehna? Klidně, když víte, po jakých sáhnout!

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

Překvapení na letním mejdanu hvězd! Dorazil i zraněný Janek Bartoška

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Největší pedanti a puntičkáři z celého zvěrokruhu: Kdo je opravdu nesnesitelný?

Další doporučené recepty:

Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chléb II.
Kukuřičný chowder
Kukuřičný chowder
Kukuřičný svítek (smaženec), základní recept
Kukuřičný svítek (smaženec), základní…
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda
Kulajda paní hajné
Kulajda paní hajné
  • Recepty.cz
  • Kukuřičný vdolek kynutý, základní recept
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact