Smíchat kukuřičnou mouku s vejci, vodou. Nechat odležet 20-60 minut přikryté. Po nasáknutí mouky osolit, přidat ocet a rozpuštěné máslo (šmolc, ghee). Ohřát pánev průměru 24 cm velmi mírným teplem a nechat rozpustit máslo na pánvi.
2
Rozsypat kypřící prášek (až 1 a 1/2 lžičky) po hladině a rychle rozmíchat ve směsi. Nalít na předehřátou pánev s rozpuštěným máslem. Péct pod pokličkou (talířem) ze začátku 5-8 minut středním ohřevem, vyklepat vysráženou vodu z pokličky. Dále péct mírným ohřevem proti připalování asi 20 minut a vyklepat vodu z pokličky.
Svítek je uprostřed silný přibližně 18 mm, na krajích méně. Propečení zkusit špejlí, párátkem - vlhkost na špičce. Svítek je poměrně suchý, lze přidat více másla do těsta. Povrch lze namazat povidly nebo máslem.
4
Poznámka autora receptu: Názvy cornbread southern style, pane di maís, broa, oksusu-ppang. Ocet je nutný pro reakci s vinným kamenem. Lze použít kyselinu citronovou. V originálním receptu je použit olej ve větším množství. V případě většího pečeného objemu lze péct v troubě (vhodná forma). Je nutné uvážit výslednou tloušťku pro dobré propečení. Je nutná pouze hrubá kukuřičná mouka. Jinak je výsledek hutný bez nakypření. Při použití fosfátového kypřícího prášku je značná pachuť (lze překrýt cukrem) a jsou 2 noci po sobě sny. Po použití BIO kypřícího prášku je sen pouze 1 noc.