Pokud máme korpus po domácku upečený, uříznene z něj slabou horní vrstvu, v případě kupovaného dělat nemusíme. Namažeme jej marmeládou a podélně na něj položíme rozkrájené banány, na které stejnoměrně rozetřeme a uhladíme pařížskou šlehačku. Polijeme slabou vrstvou čokolády.
2
Domácí příprava pařížské šlehačky: smetana ke šlehání 0,5 l, 50 g cukru krupice, 35 g kakaa.Uvaříme a necháme do druhého dne vychladnout. Po vychlazení ušleháme v tuhou náplň.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Eva
|8. 7. 2013 16:54
Vidíte, sádlo, to jsem ještě nezkoušela. Člověk se furt učí.http:
hanka
|13. 3. 2013 23:27
čokoláda neměla odpovídající teplotu a byla přehřátá. Na to je dobrý test, rozehřátou čokoládu si trošičku nalijete na předloktí jako je to s umělou výživou pro mimča a tak poznáte správnou teplotu.
hanka
|13. 3. 2013 23:24
dort se polévá bez formy a nejlépe na mřížce na kterou dort dáte a polejete pak rovnoměrně setřete čokoládu opatrně z vrchu
Dělala jsem ho kamarádkám k 18 a s korpusem 1,2,3 (http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601) -> skvělý dort. Dělala jsem ho bez polevy, bála jsem se, že to zkazím, ale i tak byl super.
spíš ste ji špatně vyšlehala...nebo byla poleva příliš horká, bylo jí mnoho..těžko soudit.
Lucka
|30. 4. 2011 09:16
Hm.Dort se vedl až do té chvíle než přišla na řadu poleva. Dort se šlehačkou byl v lednici přes půl hodiny a šlehačka se po polití rozplizla jako tající sníh. Takže byl dort málo vychlazený? :-\
Marta Petrovcová
|23. 4. 2010 14:23
S tou polevou bych strach neměla. Dejte dort vychladit důkladně do ledničky a pak polijte vlažnou čokoládou. Šlehačka se nerozteče, ani krém.
Michaela Ramirez
|1. 2. 2008 11:08
tenhle dort je opravdu moc dobry a jednoduchy.
Jana B.
|14. 9. 2007 11:19
Dobrý den, mam dotaz, chci tento dort upéci rodičům k výročí, ale chtěla bych na něj nakonec postavit marcipánové postavičky nevěsty a ženicha, myslíte, že je dort udrží?? děkuji předem za odpověď.
Katka Maršálková
|1. 6. 2007 10:28
tak jsem o víkendu upekla. Dělala jsem k němu ten piškot - 1,2,3 nebo jak to je, jenže se mi jeden žloutek protrhl o skořápku a spadnul mi přímo do bílků, přestože jsem se ho snažila všechen vyndat, stejně mi tam malinké kousky zůstaly a bílek se mi nevyšlehal do tuha. Bylo mí líto šesti vajec, tak jsem dílo dokončila a přidala ještě trochu mouky. Je fakž, že piškot byl asi tvrdčí než by měl normálně být, ale i tak byl tento dort výborný :o) Příště si musím dát pozor s oddělováním vajec. Ještě mě napadlo dát na banány jednu tu šlehačku hnědou-pařížskou a na ní pak druhou jen čistě bílou a na to tu čokoládu. Měla jsem obavy, že mi ta šlehačka poteče, když na ní naliju tu vlažnou čokoládu, ale povedlo se to a hlavně s tím sádlem byla poleva krásně lesklá a při krájení se nelámala - fakt super !
Katka Maršálková
|18. 5. 2007 08:44
Jarka, tak jo, vyzkouším to, jak píšete, děkuju.
Jarka O.
|17. 5. 2007 17:45
Katko, ale já takhle polévám moučníky už řadu let a v pohodě. Musíte vystihnout ten správný okamžik, kdy je čokoláda ještě tekutá, ale už není teplá. A když bude krém vychlazený, půjde to dobře, uvidíte. Udělejte si polevu řidší - více tuku, dejte do ní sádlo, bude tuhnout pomaleji a budete ji moci déle roztírat. Roztírejte lehce, aby se nesmíchal krém s polevou. A drobné nerovnosti a nesrovnalosti zaniknou, až moučník nakrájíte :-))
Katka Maršálková
|17. 5. 2007 15:43
Jarka: no nevim nevim, jestli to vydrží i když to bude vlažný...., pak zase zhoustne ta čokoláda a bude se to špatně roztírat - udělají se hrudky...
Jarka O.
|17. 5. 2007 13:30
Katko, polevu lijte vlažnou. Pak se Vám ani žádný krém ani šlehačka pod tím nerozteče.
Katka Maršálková
|17. 5. 2007 11:34
Mám takový dotaz: co se stane s tou šlehačkou, když na ní naliju teplou čokoládu? To se přece musí roztéct? Nebo jak to děláte vy?
Adél
|19. 3. 2007 21:00
jsem moc ráda, že vám chutnalo, dámy:-)
Lada Kratochvílová
|19. 3. 2007 19:07
vynikající !!!! Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření a jedné tyčinky ledových kaštanů.
Jana z VM
|12. 3. 2007 07:38
Vyzkoušeno, snězeno - byl výborný. Dělala jsem korpus netradičně z hrubé mouky a byl dost suchý. Je sice pravda, že trochu zvláčněl, když se potřel meruňkovým džemem a a na něj přišly ty ostatní dobroty, ale příště udělám z polohrubé mouky. Dávám 1!
Jana z VM
|7. 3. 2007 15:32
A recept na korpus je pod názvem "1,2,3 -nejlepší dort", tak podle toho dělám dorty poslední dobou.
Jana z VM
|7. 3. 2007 15:22
Katko, právě to sádlo krásně polevu spojí, ona krásně ztuhne a když se potom krájí, není tak tvrdá a vůbec se neláme. Stojí za to koupit sádlo, když je doma nemáte. Navíc se krásně leskne !!!
Katka Maršálková
|7. 3. 2007 13:21
A máte někdo recept na ten kakový korpus? Radši si ho upeču doma, ty kupované mi nechutnají. Jano z VM, musí to být přímo vepřové sádlo, nebo to může být i Ceres, Iva, nebo nějaký takový tuk?
Jana z VM
|7. 3. 2007 11:49
Kday uděláte polevu z čokolády na vaření a sádla, nikdy se Vám nestane, že poleva popraská. Mám s tím dobré zkušenosti.
Jaňule H.
|7. 3. 2007 10:41
mockrát děkuju za rady...Příště uvidíme :-)))
Simča Sládková
|7. 3. 2007 10:33
Jaňule - spíš než "teplé" bych napsala "vařící" či "horké". Když se tam nůž trochu zahřeje, vjede do polevy jako co másla... A před dalším říznutím opět do té horké vody.....
Gábina Houšková
|7. 3. 2007 09:47
Jaňule, zkuste před krájením namočit nůž do teplé vody
Jaňule H.
|7. 3. 2007 09:05
nechápu, jak může někdo umět rozkrájet cokoli z čokoládovou polevou tak krásně jak je to na obrázku. Mně se vždycky poleva rozláme...
Jana z VM
|7. 3. 2007 08:27
Určitě dám vědět , ale předem vím, že to bude výborné !! On totiž "chlapec" může všechno, kde jsou banány.
Adél
|6. 3. 2007 17:38
Paní Jano, dejte potom vědět. Přeju, a't se povede:-)
Jana z VM
|6. 3. 2007 11:09
Těším se, že vyzkouším o víkendu synovi Tomovi k svátku.