Vidíte, sádlo, to jsem ještě nezkoušela. Člověk se furt učí.http:
čokoláda neměla odpovídající teplotu a byla přehřátá. Na to je dobrý test, rozehřátou čokoládu si trošičku nalijete na předloktí jako je to s umělou výživou pro mimča a tak poznáte správnou teplotu.
dort se polévá bez formy a nejlépe na mřížce na kterou dort dáte a polejete pak rovnoměrně setřete čokoládu opatrně z vrchu
ne to jsou dva kelímky je to pul litru ;-)
Dělala jsem ho kamarádkám k 18 a s korpusem 1,2,3 (http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601) -> skvělý dort. Dělala jsem ho bez polevy, bála jsem se, že to zkazím, ale i tak byl super.
http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601
0,5l smetany ke šlehání je jeden kelímek? 250g ?
chtěla byh se zeptat, když dort poléváte z vrchu, máte jej ještě pořád ve formě na korpus ? Nebo vše už se "svlečeným" dortem?
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3
http://www.recepty.cz/recept/1-2-3-nejlepsi-dort-8601 ;-)
Hledala jsem recept na domácí korpus,ale pod názvem 1,2,3-nejlepší dort,jsem jej nenašla.Nemůžete mi někdo poradit?
spíš ste ji špatně vyšlehala...nebo byla poleva příliš horká, bylo jí mnoho..těžko soudit.
Hm.Dort se vedl až do té chvíle než přišla na řadu poleva. Dort se šlehačkou byl v lednici přes půl hodiny a šlehačka se po polití rozplizla jako tající sníh. Takže byl dort málo vychlazený? :-\
S tou polevou bych strach neměla. Dejte dort vychladit důkladně do ledničky a pak polijte vlažnou čokoládou. Šlehačka se nerozteče, ani krém.
tenhle dort je opravdu moc dobry a jednoduchy.
Dobrý den, mam dotaz, chci tento dort upéci rodičům k výročí, ale chtěla bych na něj nakonec postavit marcipánové postavičky nevěsty a ženicha, myslíte, že je dort udrží?? děkuji předem za odpověď.
tak jsem o víkendu upekla. Dělala jsem k němu ten piškot - 1,2,3 nebo jak to je, jenže se mi jeden žloutek protrhl o skořápku a spadnul mi přímo do bílků, přestože jsem se ho snažila všechen vyndat, stejně mi tam malinké kousky zůstaly a bílek se mi nevyšlehal do tuha. Bylo mí líto šesti vajec, tak jsem dílo dokončila a přidala ještě trochu mouky. Je fakž, že piškot byl asi tvrdčí než by měl normálně být, ale i tak byl tento dort výborný :o) Příště si musím dát pozor s oddělováním vajec. Ještě mě napadlo dát na banány jednu tu šlehačku hnědou-pařížskou a na ní pak druhou jen čistě bílou a na to tu čokoládu. Měla jsem obavy, že mi ta šlehačka poteče, když na ní naliju tu vlažnou čokoládu, ale povedlo se to a hlavně s tím sádlem byla poleva krásně lesklá a při krájení se nelámala - fakt super !
Jarka, tak jo, vyzkouším to, jak píšete, děkuju.
Katko, ale já takhle polévám moučníky už řadu let a v pohodě. Musíte vystihnout ten správný okamžik, kdy je čokoláda ještě tekutá, ale už není teplá. A když bude krém vychlazený, půjde to dobře, uvidíte. Udělejte si polevu řidší - více tuku, dejte do ní sádlo, bude tuhnout pomaleji a budete ji moci déle roztírat. Roztírejte lehce, aby se nesmíchal krém s polevou. A drobné nerovnosti a nesrovnalosti zaniknou, až moučník nakrájíte :-))
Jarka: no nevim nevim, jestli to vydrží i když to bude vlažný...., pak zase zhoustne ta čokoláda a bude se to špatně roztírat - udělají se hrudky...
Katko, polevu lijte vlažnou. Pak se Vám ani žádný krém ani šlehačka pod tím nerozteče.
Mám takový dotaz: co se stane s tou šlehačkou, když na ní naliju teplou čokoládu? To se přece musí roztéct? Nebo jak to děláte vy?
jsem moc ráda, že vám chutnalo, dámy:-)
vynikající !!!! Čokoládovou polevu připravuji z čokolády na vaření a jedné tyčinky ledových kaštanů.
Vyzkoušeno, snězeno - byl výborný. Dělala jsem korpus netradičně z hrubé mouky a byl dost suchý. Je sice pravda, že trochu zvláčněl, když se potřel meruňkovým džemem a a na něj přišly ty ostatní dobroty, ale příště udělám z polohrubé mouky. Dávám 1!
A recept na korpus je pod názvem "1,2,3 -nejlepší dort", tak podle toho dělám dorty poslední dobou.
Katko, právě to sádlo krásně polevu spojí, ona krásně ztuhne a když se potom krájí, není tak tvrdá a vůbec se neláme. Stojí za to koupit sádlo, když je doma nemáte. Navíc se krásně leskne !!!
A máte někdo recept na ten kakový korpus? Radši si ho upeču doma, ty kupované mi nechutnají. Jano z VM, musí to být přímo vepřové sádlo, nebo to může být i Ceres, Iva, nebo nějaký takový tuk?
Kday uděláte polevu z čokolády na vaření a sádla, nikdy se Vám nestane, že poleva popraská. Mám s tím dobré zkušenosti.
mockrát děkuju za rady...Příště uvidíme :-)))
Jaňule - spíš než "teplé" bych napsala "vařící" či "horké". Když se tam nůž trochu zahřeje, vjede do polevy jako co másla... A před dalším říznutím opět do té horké vody.....
Jaňule, zkuste před krájením namočit nůž do teplé vody
nechápu, jak může někdo umět rozkrájet cokoli z čokoládovou polevou tak krásně jak je to na obrázku. Mně se vždycky poleva rozláme...
Určitě dám vědět , ale předem vím, že to bude výborné !! On totiž "chlapec" může všechno, kde jsou banány.
Paní Jano, dejte potom vědět. Přeju, a't se povede:-)
Těším se, že vyzkouším o víkendu synovi Tomovi k svátku.
Děkuji za výborný recept.
je to moc jednoduché a výborné
znám,jednoduché zato moc dobré....