Přesně tak, souhlasím s komentáři. Mého přítele taťka je taky kubánec a dělá to tak. Žádné vepřové, kmín a chilly. dělejte to s kuřecími stehny, protlakem(kečupem), česnekem a cibulí. Maso děláme zvlášť.
Congrí. Jenže: 1) Pro přípravu se používají zásadně černé fazole. 2) Kubánci nepoužívají žádné ostré koření, takže žádné chili. 3) Kmín taky ne. 4) A především: congrí (rýže s černými fazolemi) je příloha, maso (pokud je, a to je na Kubě spíše velmi výjimečný zázrak) se připravuje zvlášť - vepřové pečené po zakapání limetkovou šťávou.
Toto jídlo je bezva opravdu s kuřetem na kousky,přidat majdu s cibule,česneku,kečupu.Dusit na plotně,ke konci přidat asi 2 brambory na kostky a nechat v troubě do upečení brambor.Tu majdu dávám i do té rýže s fazolema,bez toho vepřového a slaniny.To kuře nasekat i s kostí.Nám to moc chutná.
toto jídlo se jmenuje kongry..nevím, jak se to přesně píše.ale moje maminka mi to vaří od malička. naučil jí to táta, který je taky kubánec. je to výborné. postup tu sice máte odlišný. já to třeba dělám bez masa a používám to jako přílohu nejlépe ke kuřátku :-)