Uvařit uzené maso, měkké vyjmout a ve vývaru uvařit doměkka kroupy.
2
Houby namočit a pak uvařit doměkka.
3
Na sádle osmažit nadrobno krájenou cibuli, odstavit a vmíchat na kostičky nakrájené maso, scezené kroupy, česnek utřený se solí, pepř.
4
Zapéci v troubě cca 30 minut.
5
Varianta: v polovině zapékání je možno zalít vejci rozkvedlanými v mléce a dopéci. Chutná se se syrovým kysaným zelím nebo s jiným výrazným zelným salátem.
Na osmaženou cibulku jsem hodila houby (spíše 2 hrsti než lžíce) a to jsem zalila vodou z hub a vařila do změknutí. Kroupy jsem vařila ve vodě z hub, měla jsem kupované vařené Moravské uzené, takže jsem maso jen nakrájela. Pak jsem vše promíchala s česnekem a dala do trouby - bez vajec. Podávali jsme s kysaným zelím, bylo to vynikající, děkuji…
Zdeňka
|18. 1. 2007 12:15
Tak to je nějaký upravený Kuba,protože ten klasický je bez masa a bez vajec.Ale dobré to určitě bude.