Den předem si namočíme krupky asi do litru studené vody a sušené houby rovněž do studené vody, ale do jiného hrnku. Druhý den si uvaříme maso asi tak v litru osolené vody společně s houbami a 1 rozkrojenou ciibulí do měkka. Po uvaření vyndáme maso i houby na talíř a v téže vodě uvaříme krupky. Cibuli můžeme vyhodit, nebo jí necháme u masa.
2
Potom maso a houby umeleme, přimícháme vařené přecezené krupky, utřený česnek minimálně 4 stroužky a alespoň lžíci majoráky, trochu pepře a pokud je potřeba tak i sůl. Nebojme se to ochutnat, je to všechno vařené! Pekáč vymažeme tukem a pokud bylo maso hodně libové přidáme lžíci sádla navíc.
3
Hotovou směs urovnáme do pekáče, ničím nezaléváme a dáme péct nepřikryté do nevyhřáté trouby na střední teplotu. Občas se na to koukněte, začne to vonět a až se udělá nahoře opečená kůrčička asi tak do hodinky - je hotovo.