zakysaná smetana
kolik těsto přijme - nastavuji trochu mlékem
II. Těsto
3
ks
žloutek
3
ks
bílek
olej
0,5 sklenice
200
g
cukr krystal
200
g
hrubá mouka
0,50
ks
prášek do pečiva
0,5 balíček
jablka
cukr
skořice
Postup přípravy receptu
1
Rozdusíme pokrájená jablka s cukrem a skořicí. Množství dávám od oka, jablka musí na těstě udělat vrstvu. Připravíme I. těsto, dáme ho na vymazaný a vysypaný plech. Navrstvíme připravená jablka a zapečeme v troubě. Na tento základ potom dáme piškotové těsto a dopečeme. Někdy potírám I. těsto pikantní marmeládou, buchta je podle mne pak ještě chutnější.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alka
|18. 5. 2006 19:04
Souhlasim!! Kde jsou jablicka,to je vetsinoou moc dobry.. ;-) Urcite vyzkousim...
Airan
|16. 1. 2006 14:08
Buchty kde jsou jablka nikdy neni dost, šup do oblobenich:-))