Plátky z krůtích prsou, pomazané pikantní dijonskou hořčicí a zavinuté s plátky voňavé anglické slaniny, zapečené se sladkými cherry rajčátky, podávané s bulgurem ochuceným olivovým olejem, limetovou šťávou a kolečky osmažené cukety, můžete servírovat k obědu i k večeři.
Z krůtích prsou nakrájejte 4 plátky asi 0,5 cm silné, ty pak podélně rozkrojte, ale nedokrojte, na polovinu. Když je rozložíte, získáte pruhy masa dlouhé 20–25 cm a vysoké asi 3 cm. Použít můžete i prsa kuřecí. Opepřete je, potřete hořčicí, položte na ně plátek slaniny, zarolujte a zajistěte párátkem či jehlou. Závitky potřete olejem, dejte na rozpálenou pánev a z obou stran zprudka opečte, z každé asi 3 minuty. Naskládejte do zapékací mísy, přidejte cherry rajčata (pokrájená na poloviny nebo v celku) a zastříkněte je olivovým olejem, osolte a opepřete a vše dejte péct do trouby předehřáté na 200 °C asi na 15 minut.
Bulgur zalijte dvojnásobným množstvím vody, přiklopte, přiveďte k varu, odstavte a nechte asi 10 minut dojít. Cukety nakrájejte na kolečka a opečte z obou stran na pánvi na troše olivového oleje.
3
Petržel nasekejte nadrobno. Bulgur načechrejte vidličkou, osolte, promíchejte s limetovou šťávou, petrželí, cuketami a rajčaty. Rozdělte na talíře, přidejte krůtí závitky a kousky limety na dochucení.