Do kůže udělejte zářezy a vložte na plátky nakrájený česnek. Osolte, opepřete, potřete medem a olejem, poklaďte tymiánem. Zakryjte a přes noc marinujte.
2
Troubu rozehřejte na 200 °C, pekáč vytřete olejem, vložte maso a překryjte. Pečte 10 minut, snižte teplotu na 180 °C a dopečte. Odklopte a maso nechte v teple.
3
Překrojte okurky a podélně je rozkrájejte na šestiny. Promíchejte sýr s bylinkami, špetkou soli a pepře. Osušené okurky obalte ve směsi. Nastrouhejte proužky citronové kůry, vymačkejte šťávu.
4
Na pánvi rozehřejte olej a kůru s drceným česnekem a okurky opečte. Na poslední 4 minuty přidejte jemně nasekaný kopr a estragon. Podávejte s masem.