Srdíčka nakrájíme na kousky. Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a srdíčka rychle opražíme. Přidáme mletou papriku, hořčici, protlak, osolíme, opepříme a zalijeme horkou vodou. Dusíme do měkka. Mouku rozmícháme v mléce a srdíčka zahustíme. Necháme 10 minut provařit.
2
Podáváme s noky. Na noky připravíme těsto z přísad a zavaříme je do vroucí osolené vody přes strouhadlo s velkými otvory nebo přes cedník na halušky. Uvařené scedíme a necháme okapat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza J.
|2. 5. 2009 07:04
Zorka, môžeš použiť horčicu podľa svojej chuti, kľudne plnotučnú, dá sa použiť aj dijonská, aká ti chutí. Ďakujem Ladenke za opravu))
Zora Manasová
|2. 5. 2009 00:01
Terezka, milujem srdiečka, ale musí byť kremžská, nestačí obyčajná plnotučná? Zora
marie mateju
|1. 5. 2009 19:14
jo a ještě až uvařím tak napíšu jak chutnalo. Páč je to recept dle mýho gusta.
marie mateju
|1. 5. 2009 19:09
pohoda nikdo není dokonalej.Já mám taky chybu v receptu.
Tereza J.
|1. 5. 2009 18:56
Maruška, a všetci ostatní, ja sa ospravedlňujem a ďakujem za upozornenie, ten názov sa mi zaplietol s predchádzajúcim receptom. Správne má byť Krútí srdíčka s noky, idem upozorniť p. Kovářovou, aby urobila opravu. Ešte raz sa ospravedlňujem, preto tam ten rozmarín nie je, nemá tam jednoducho byť ))
marie mateju
|1. 5. 2009 08:29
Terezko, recept je zajímavej,ale kde je ten rozmarín- já ho tam nemužu najít. Nebo je to nějaká metafora?