• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí špízy yakitori
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí špízy yakitori

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
Krůtí špízy yakitori
4fotografie
Nahrát fotku
 

Přemýšlíte, čím překvapit své blízké o letní grilovačce? Vyzkoušejte japonskou specialitu v podobě krůtích špízů yakitori. Doplněné jarními cibulkami chutnají naprosto báječně.

Vegetariánské špízy s feta sýrem na grilu

Suroviny

6 porce
    • 800
      g krůtí maso
    • 1
      lžíce olej slunečnicový
    • 1
      lžička semínka sezamová
    • 2
      svazek jarní cibulka
    • sůl a pepř
  • Omáčka
    • 0,25
      hrnek sojová omáčka
    • 0,50
      hrnek voda
    • 0,25
      hrnek hnědý cukr
    • 1
      lžíce sezamový olej
    • 1
      lžíce rýžový ocet
    • 2
      stroužek česnek lisovaný
    • 2
      lžička zázvor nastrouhaný

Postup přípravy receptu

1
Nejprve minimálně na hodinu namočte špejle – ideálně bambusové – do studené vody. Maso nakrájejte na proužky asi 2 cm široké a 10–15 cm dlouhé. Osolte ho, opepřete a potřete olejem. Proužky masa napíchejte na špejle, naskládejte na talíř, posypte sezamem a nechte asi půl hodiny odpočinout.
2
Zatím připravte omáčku. Do kastrůlku dejte všechny suroviny. Na mírném ohni vařte, až se množství zredukuje zhruba na polovinu až třetinu. Bude to trvat 15–20 minut.

RADA: Jak snadno oloupat česnek?

3
Špízy naskládejte na rozpálený gril, přiklopte a grilujte asi 2 minuty, nyní je potřete omáčkou, otočte a potřete z druhé strany. Opět přiklopte a grilujte dalších 6–8 minut. Každé 2 minuty potírejte omáčkou.

RADA: Jak na výborné ražniči

4
Cibulky očistěte, bílou část namočte do omáčky a rozložte na gril tak, aby zelená nať byla mimo žhavé uhlíky. Grilujte je asi 6 minut a průběžně otáčejte. Vnější část cibulek lehce zuhelnatí, můžete ji před konzumací oloupat, ale není to nutné, vnitřek krásně zesládne. Cibulky podávejte ke špízům spolu se zbylou omáčkou.
5
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D.

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marinované kuřecí špízy s mangovým salátem

Marinované kuřecí špízy s mangovým…

Lososové špízy s teriyaki

Lososové špízy s teriyaki

Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami

Batátové špízy s cibulkami ředkvičkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody FOOD Grilování & BBQ
Grilování Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hnědý cukr Jarní cibulka Krůtí maso Olej Rýžový ocet Semínka Sezamový olej Sojová omáčka Sůl Voda Zázvor
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smaženice z ředkviček

Smaženice z ředkviček

Houbovník z Pojizeří

Houbovník z Pojizeří

Jemná pórková pomazánka

Jemná pórková pomazánka

Vepřové kousky na paprice

Vepřové kousky na paprice

Vídeňská cibulka

Vídeňská cibulka

Ořechové kostky - miniřezy

Ořechové kostky - miniřezy

Hovězí na paprice

Hovězí na paprice

Jednoduché sýrové chuťovky (slané cukroví)

Jednoduché sýrové chuťovky (slané…

Špenátové placičky se sýrem

Špenátové placičky se sýrem

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

265
Máslové řízky
Máslové řízky
168
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
141
Dýňová tortila
Dýňová tortila
45
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Bramborový guláš
Bramborový guláš

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

FOTO: 17 sportovkyň, které se toho nebály a pózovaly nahé pro Playboy

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Krůtí stehna se zeleninou
Krůtí stehna se zeleninou
Krůtí stehno s okurkami
Krůtí stehno s okurkami
Krůtí stehno trochu na divoko
Krůtí stehno trochu na divoko
Krůtí vejmysl
Krůtí vejmysl
Krůtí závin
Krůtí závin
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a fetou
Krůtí závitky se sušenými rajčaty a…
  • Recepty.cz
  • Krůtí špízy yakitori
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact