Krůtí prsa nařízneme podélně tak, aby vznikl plát a přes fólii jej naklepeme a osolíme.
2
Nahrubo nasekané ořechy a pokrájené švestky smícháme s povidly, popřípadě trochu naředíme vodou, ochutíme tymiánem, hřebíčkem, skořicí a chilli. Náplní potřeme plát masa, ne až ke kraji, aby nám při balení náplň nevytékala, zavineme a svážeme provázkem.
3
Na pekáčku na přepuštěném másle opečeme roládu ze všech stran, přidáme kousky celé skořice, podlijeme vodou a vložíme do vyhřáté trouby. Pečeme při 160 °C asi 45 minut.
4
Z upečené rolády odstraníme provázek a nakrájíme ji na plátky. Vypečenou šťávu od rolády slijeme do pánve a se střikem cognacu zredukujeme, poté vložíme porce rolády, ještě zastříkneme cognacem a oflambujeme.