Jemná krůtí roláda v sobě skrývá spoustu voňavých bylinek. Nejlépe chutná s pečenou zeleninou - batáty, květákem a brokolicí. Chybět nesmí ani majonéza z citronu a dijonské hořčice.
Troubu rozehřejte na 180 °C. Prsa položte na pracovní plochu a uprostřed je prokrojte ke krajům, ale nedokrojte. Rozložte jako knihu na větší plát a naklepejte. Z obou stran osolte a opepřete.
2
Bylinky najemno nasekejte a promíchejte s prolisovaným česnekem, citronovou kůrou a olejem. Rozprostřete je na plát masa a zarolujte. Zabalte do alobalu a pečte 1 hodinu. Poté maso rozbalte a dopečte ještě 15 minut. Pak je vyjměte, nechte 10 minut odpočinout pod alobalem a nakrájejte na plátky.
Všechny suroviny na majonézu vložte do vysoké úzké nádoby a tyčovým mixérem pomalu odspodu mixujte do zhoustnutí.
4
Oloupané batáty nakrájejte na centimetrová kolečka, květák i brokolici na plátky. Troubu zahřejte na 180 °C, zeleninu rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Zakapejte olejem, osolte a opepřete. Pečte 20 minut. Podávejte ji teplou k roládě s citronovou majonézou.