Jemná krůtí roláda v sobě skrývá slaninu, nivu a houby dušené na tymiánu. Tento báječný hlavní chod si nejlépe vychutnáte s bramborami a zeleninovým salátem.
V rendlíku rozehřejte 20 g másla, přidejte tymián a poduste houby. Lehce osolte a opepřete, dejte vychladnout. Pak tymián vyjměte.
3
Plát masa opepřete, vyložte slaninou. Podélně do 1. třetiny naskládejte houby, posypte v prstech nahrubo rozdrolenou nivou. Opatrně zarolujte a upevněte grilovacími jehlami nebo špejlemi, případně kuchyňským provázkem.
4
Troubu rozehřejte na 160 °C. V pekáči rozehřejte olej a zprudka na něm ze všech stran zatáhněte maso. Vložte ho do trouby a za občasného podlévání pečte 1 hodinu.
Teplotu zvyšte na 200 °C a roládu dopékejte 15 až 20 minut, dokud se nevytvoří tenká křupavá kůrčička. Na posledních 5 minut ji poklaďte máslem.