Dvě hodiny předem namočte švestky do koňaku zředěného vodou Nabobtnají a změknou. Maso rozřízněte na tenký plát a lehce ho naklepejte. Osolte ho z obou stran a rovnoměrně naplňte švestkami. Zabalte do rolády a upevněte potravinářským provázkem. Na pánvi rozehřejte olej a maso zprudka ze všech stran opečte.
2
Ve velkém kastrolu vhodném do trouby rozehřejte 70 g másla a orestujte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Vložte maso, přilijte víno s vývarem a trochu vody. Zvolna vařte asi 45 minut. Mezitím troubu zahřejte na 180°C. Maso přesuňte do trouby. Přidejte jablka, v nichž jste jádřince nahradili kousky másla, a pečte, dokud roláda nezíská zlatohnědou křupavou kůrku, asi 30 minut. Podle potřeby podlévejte. Maso podávejte s jablky a šťávou.