Vykostěné krůtí horní stehno nožem upravíme do plochého plátu nebo několika plátů, vhodných k zavinutí. Osolíme, naneseme nádivku a zabalíme roládu (rolády). Zavinuté maso spíchneme jehlami nebo stáhneme provázkem.
2
V pekáčku rozpálíme tuk, rolády na něm ze všech stran opečeme, urovnáme, posypeme kořením a kmínem, maličko podlijeme vývarem (vodou) a dusíme/zapékáme v troubě (asi 45 minut) nebo v nádobí Zepter na sporáku (asi 35 minut).
3
Nádivka: v mléce rozmícháme vejce, osolíme a tekutinou zalijeme pokrájené rohlíky. Přidáme žampiony, osmaženou cibulku se slaninou a česnekem, bylinky a koření a promícháme.
4
Chutná teplé se šťouchanými bramborami nebo s rýží, také se zelím a knedlíkem, nebo na studeno krájíme řezy.