Bůček jemně umeleme, přidáme celá vejce, sůl, mléko a šlehačku.
2
Vše dobře promícháme, aby se hmota spojila. Do této směsi lehce vmícháme na kostičky nakrájenou slaninu a žampiony.
3
Z nádivky vytvarujeme silnější váleček, položíme ho na plát krůtího masa a zavineme. Roládu ovážeme tenkým provázkem, osolíme a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1,5 hodiny.
4
Při pečení občas obrátíme a podlijeme.
5
Nádivku můžeme též obalit anglickou slaninou. V tom případě ještě budeme potřebovat plátky anglické slaniny.
6
Roládu můžem posypat grilovacím kořením.
7
Jako příloha se podává brambor na různý způsob, bramborová kaše, knedlíky a zeleninový salát.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pájinka Pájinka
|10. 1. 2009 19:50
Vynikající roláda, mohu jen doporučit !!!
MarcelaZZ ZZ
|11. 8. 2006 14:57
Zdravím já jen chci říci že krůtí roláda je famozní ,dávám za jedna :-)
Airan
|10. 2. 2006 09:47
Kdyz jsem ten recept cetla, tak me napadla oblibena veta meho manzela: "Jeste chvili a zacnu slintat jako pitomy bernardyn" :-)) S buckovou naplni mam dobre zkusenosti, jednou za cas neuskodi:-)))