Krůtí prsa nakrájíme na menší řízky (medailonky), rukou lehce neklepeme. Těstíčko připravíme ze 100 ml piva, lžíce hořčice, lžíce sojové omáčky, lžíce solamylu, půl lžičky koření, sůl, hladká mouka - množstí tak, aby vzniklo řidší těsto. Do těstíčka naložíme řízečky a necháme 24 hodin uležet - je to opravu lepší nechat celý den. Pak smažíme v rozpáleném oleji.
2
Nejlepší s bramborovou, případně nastavovanou kaší.
Recept jsem musela obměnit o bezlepkové pivo a bezlepkovou mouku. Bohužel mé těstíčko nebylo křupavé, bylo spíše jako nějaká omáčka, určitě to ubralo na chuti, ale přesto to nebylo špatné. Příště to zkusím ještě více zahustit... :-\
Hanka Nepeřená
|10. 4. 2010 13:49
Právě jsme dojedli - je to lahoda. Masíčko je šťavnaté, těstíčko křupavé. Navíc je to hned osmahnuté a měkoučké. Fakt doporučuji.
Šárka Furchová
|13. 2. 2008 12:59
Dělala jsem včera k večeři, maso jsem nechala uležet asi 20hodin a všem chutnalo. Bohužel mi došla sójová omáčka a neměla jsem koření "krůtí maso". Nahradila jsem pepřem, česnekem a vegetou. Maso jsem nasolila ještě před naložením. Výborné, rychlé a jednoduché.
Di
|13. 10. 2007 08:06
Já tyhle naložené medailonky nebo steaky mám moc ráda.Vydrží mnohem déle než 24 hodin a je to skvělé předem připravené teplé pohoštění. Zkuste okořenit kari a zázvorem. Jinak základ je stejný: solamyl, sojovka, případně trochu worchesteru, hořcice, pivo, já dávám ještě vejce. Pak se může ochucovat podle vlastní fantazie. Zkošela jsem tak připravit nejen drůběž a vepřové, ale také hovězí plátky (myslím že to byla roštěnka), ze kterých jinak měkkou minutku připravit neumím.
Jaroslava Oumarová
|31. 1. 2006 12:58
Tak takhle nakládám králičí medailonky a jsou fakt super.:-))