• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí řízky se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí řízky se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks krůtí maso řízky
    • 750
      g špenát čerstvý nebo mražený (2balíčky)
    • 125
      g garnáty nemusí být
    • 150
      g žampiony i sterilované
    • 75
      g sýr niva
    • 40
      g ementál
    • 3
      ks šalotka 2 - 3
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou, prolisovaným česnekem a svaříme do krému. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sterilované scedíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobno a společně s žampiony podusíme na 1 lžíci másla, dokud se voda neodpaří. Osolíme, opepříme. Vmícháme garnáty a petrželku. Krůtí maso omyjeme, osolíme , opepříme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme si 2 lžíce másla a řízky na něm opékáme po 2 min. z každé strany. Vymastíme ohnivzdornou misku , vložíme špenát, na něj krůtí řízky, pak směs garnátů a žampionů a zalijeme krémem z nivy. Povrch posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 225 °C a pečeme 25 min. Jako příloha se hodí těstoviny, zapíjíme bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 10. 12. 2010 17:40

    V receptu se píše o smetaně, která se svaří s česnekem a nivou do krému. V ingrediencích ale není uvedena. Bylo by možno ji doplnit? Děkuji. Ivana

  • Simča Sládková | 25. 7. 2009 20:45

    Kláro - garnáti jsou mořští korýši, ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší. Vaří se ve slané vodě asi 15 minut. Používají se buď přímo na žemlích s máslem nebo se z nich přípravují polévky, omáčky, saláty nebo paštiky. Zdroj - http://slovnik.vareni.cz

  • Klára Keselyova | 25. 7. 2009 20:09

    Čo je to "garnát"? Ospravedlňujem sa za neznalosť.

  • Ivana Rezková | 25. 7. 2009 12:16

    Recept je opravdu výborný.Trochu náročný na přípravu ale výsledek opravdu stojí za to.Dávám za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ementál Garnáty Krůtí maso Máslo Pepř mletý Petrželka Šalotka Špenát Strouhanka Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Blesková pomazánka

Blesková pomazánka

Květáková polévka II.

Květáková polévka II.

Jablečné koláčky

Jablečné koláčky

Plněný bramborák II.

Plněný bramborák II.

Cuketové řezy

Cuketové řezy

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Nejlepší horká čokoláda II. - méně sladká verze při nedostatku čokolády!

Nejlepší horká čokoláda II. - méně…

Rigatoni s chřestem

Rigatoni s chřestem

Doporučujeme

20 minut
Čočkový dhál

Čočkový dhál

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

142
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
63
Míchaná vajíčka s paštikou
Míchaná vajíčka s…
43
Lehký bramborový salát s hráškem a chřestem
Lehký bramborový salát s…
41
Švestkový závin s mandlemi
Švestkový závin s…
41
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních večeří z brambor
Od pondělí do pátku: 5 rychlých a originálních…
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné, pochutnáte si na nich a někdy dokáží i zázraky
7 českých podzimních superpotravin: Jsou levné,…
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
AHA.cz Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Bohdalová ve společnosti: Tajemný doprovod vzbudil otázky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

DANA (41): Omylem jsem se ocitla na swingers party u souseda

Blesk pro ženy Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ofiny jsou zpět! Jaký typ bude hitem tohoto podzimu?

Ženy.cz Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Lidi, vzpamatujte se! Proč už nikdo nemá normální vztah k jídlu?

Blesk.cz Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

Monica Bellucciová: Rozchod s režisérem Timem Burtonem

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

Ezoterické rituály na podzimní rovnodennost: Jak přilákat lásku a hojnost?

  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact