• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí řízky se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí řízky se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks krůtí maso řízky
    • 750
      g špenát čerstvý nebo mražený (2balíčky)
    • 125
      g garnáty nemusí být
    • 150
      g žampiony i sterilované
    • 75
      g sýr niva
    • 40
      g ementál
    • 3
      ks šalotka 2 - 3
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou, prolisovaným česnekem a svaříme do krému. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sterilované scedíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobno a společně s žampiony podusíme na 1 lžíci másla, dokud se voda neodpaří. Osolíme, opepříme. Vmícháme garnáty a petrželku. Krůtí maso omyjeme, osolíme , opepříme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme si 2 lžíce másla a řízky na něm opékáme po 2 min. z každé strany. Vymastíme ohnivzdornou misku , vložíme špenát, na něj krůtí řízky, pak směs garnátů a žampionů a zalijeme krémem z nivy. Povrch posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 225 °C a pečeme 25 min. Jako příloha se hodí těstoviny, zapíjíme bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 10. 12. 2010 17:40

    V receptu se píše o smetaně, která se svaří s česnekem a nivou do krému. V ingrediencích ale není uvedena. Bylo by možno ji doplnit? Děkuji. Ivana

  • Simča Sládková | 25. 7. 2009 20:45

    Kláro - garnáti jsou mořští korýši, ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší. Vaří se ve slané vodě asi 15 minut. Používají se buď přímo na žemlích s máslem nebo se z nich přípravují polévky, omáčky, saláty nebo paštiky. Zdroj - http://slovnik.vareni.cz

  • Klára Keselyova | 25. 7. 2009 20:09

    Čo je to "garnát"? Ospravedlňujem sa za neznalosť.

  • Ivana Rezková | 25. 7. 2009 12:16

    Recept je opravdu výborný.Trochu náročný na přípravu ale výsledek opravdu stojí za to.Dávám za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ementál Garnáty Krůtí maso Máslo Pepř mletý Petrželka Šalotka Špenát Strouhanka Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Plněné papriky v rajčatové omáčce

Mrkvový koláč III.

Mrkvový koláč III.

Friulské frico

Friulské frico

Míchaná vejce s droždím

Míchaná vejce s droždím

Vajíčková pomazánka podle dcery

Vajíčková pomazánka podle dcery

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

"Buďáky" - švestkové bochánky (buchty)

Můj dýňový džus

Můj dýňový džus

Pořádná česnečka

Pořádná česnečka

Vynikající Cookies

Vynikající Cookies

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

925
Salát do ruky
Salát do ruky
28
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
26
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
24
Australská čokoládová buchta z červené řepy
Australská čokoládová…
22
Znojemské okurky
Znojemské okurky

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Skandál Rolins s Nedvědem: Drsný ortel Soukupa nad Méďou

Mimibazar Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Příběh Veroniky: Rakovina děložního čípku změnila můj život. Kéž bych věděla víc o HPV

Dáma.cz Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Terence Hill: Fešáka s modrýma očima proslavily westerny. Jak vypadá dnes?

Blesk pro ženy Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Óda na radost: 50 nejkrásnějších podzimních šatů pro S i XXL postavy

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

Petr Novotný (78) 12 let po mrtvici: Užíval si oslavu!

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact