• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí řízky se špenátem

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí řízky se špenátem
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks krůtí maso řízky
    • 750
      g špenát čerstvý nebo mražený (2balíčky)
    • 125
      g garnáty nemusí být
    • 150
      g žampiony i sterilované
    • 75
      g sýr niva
    • 40
      g ementál
    • 3
      ks šalotka 2 - 3
    • 2
      stroužek česnek
    • 60
      g máslo
    • 2
      lžíce strouhanka
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      lžíce petrželka sekaná

Postup přípravy receptu

1
Pokud použijeme čerstvý špenát spaříme ho a necháme okapat. Mražený necháme povolit při pokojové teplotě. Smetanu rozšleháme s rozdrobenou nivou, prolisovaným česnekem a svaříme do krému. Čerstvé žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky, sterilované scedíme. Šalotku oloupeme, nakrájíme na drobno a společně s žampiony podusíme na 1 lžíci másla, dokud se voda neodpaří. Osolíme, opepříme. Vmícháme garnáty a petrželku. Krůtí maso omyjeme, osolíme , opepříme a obalíme ve strouhance. Rozehřejeme si 2 lžíce másla a řízky na něm opékáme po 2 min. z každé strany. Vymastíme ohnivzdornou misku , vložíme špenát, na něj krůtí řízky, pak směs garnátů a žampionů a zalijeme krémem z nivy. Povrch posypeme strouhaným ementálem. Zapékáme v troubě předehřáté na 225 °C a pečeme 25 min. Jako příloha se hodí těstoviny, zapíjíme bílým vínem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí kapsa se špenátem

Krůtí řízky ála saltimbocca

Krůtí řízky ála saltimbocca

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ivana Samcová | 10. 12. 2010 17:40

    V receptu se píše o smetaně, která se svaří s česnekem a nivou do krému. V ingrediencích ale není uvedena. Bylo by možno ji doplnit? Děkuji. Ivana

  • Simča Sládková | 25. 7. 2009 20:45

    Kláro - garnáti jsou mořští korýši, ráčci, kteří mají málo vyvinutá klepeta. Podobají se krevetám, ale jsou větší. Vaří se ve slané vodě asi 15 minut. Používají se buď přímo na žemlích s máslem nebo se z nich přípravují polévky, omáčky, saláty nebo paštiky. Zdroj - http://slovnik.vareni.cz

  • Klára Keselyova | 25. 7. 2009 20:09

    Čo je to "garnát"? Ospravedlňujem sa za neznalosť.

  • Ivana Rezková | 25. 7. 2009 12:16

    Recept je opravdu výborný.Trochu náročný na přípravu ale výsledek opravdu stojí za to.Dávám za 1

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Ementál Garnáty Krůtí maso Máslo Pepř mletý Petrželka Šalotka Špenát Strouhanka Sůl Sýr Niva Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Švei-ču-žou

Švei-ču-žou

Fazolová polévka mňam

Fazolová polévka mňam

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Krůtí guláš s těstovinami

Krůtí guláš s těstovinami

Domácí Monte krém

Domácí Monte krém

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Pomazánka z červené řepy s ořechy

Palačinky (na palačinkovač)

Palačinky (na palačinkovač)

Květákový salát (nejen) s vejci

Květákový salát (nejen) s vejci

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

176
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
45
Klasické lečo
Klasické lečo
44
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
43
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
42
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Otestujte se: Podívejte se na obrázek a dozvíte se, jací jste. Mají psychologové pravdu?

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Krůtí řízky se špenátem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact