Řízky naklepeme, osolíme. Nastrouhaný rokfór smícháme s nasekanými ořechy a směs rozdělíme na řízky. Potom je přehneme a sepneme párátkem. Řízky vložíme na vymazaný pekáč, podlejeme trochou vývaru nebo horké vody a v troubě upečeme. Maso vyjmeme, do výpeku vmícháme smetanu a lžičku hořčice, necháme přejít varem a vmícháme sekanou nať.
2
Maso podáváme s brambory nebo rýží přelité omáčkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jana
|31. 1. 2013 11:38
Kde je v surovinách ten rokfór? A co ten rohlík? :-))
Yveta
|29. 10. 2006 03:41
To musi byti velikanska dobrota. Pani Terezko, dekuji za inspiraci a hlavne take za to, ze tyto rizky jsou pecene v troube a ne smazene na oleji.Co nejdrive vyzkousim.
Jana Cz.
|28. 10. 2006 21:17
Paní Adélko, dovolím si odpovědět. Rokfór můžete nahradit Nivou.
paní Adélka
|27. 10. 2006 14:53
paní Terezko, prosím, jak chutná rokfor? Dá se k něčemu přirovnat? děkuji