Řízky naklepeme, osolíme, na pánev dáme rozehřát olej, med, ocet, obě omáčky, vložíme maso, během smažení přidáme kari a na drobno pokrájený česnek (čím víc, tím lépe), podléváme vodou, případně bílým vínem a dusíme pod pokličkou do měkka. Kdo chce víc sosu, musí více podlévat. Výborné s rýží.
sladké, kyselé, slané... člověk se nějak nemůže rozhodnout co z toho vznikne.
Recept je založený na samých ochucovadlech a výsledná chuť je mix všeho, nic po čem by to chutnalo výrazně. Chce to trochu jednoduchosti, co je sladké nemusí být slané...
má to být krůta na medu, tak ať tam je ten med cítit, kari, sojovka atd. naprosto zbytečné. Tahle se hodí spíše název krůta 5ti chutí.
Martina Misuthova
|11. 1. 2010 11:06
Recept musím pochválit. Dělala jsem z kuřecích prsou, maso jsem pokrájela na nudličky. Podlévala jsem červeným vínem (bílé jsme doma neměli :-)). Maso se sice zabarvilo od vína, ale alespoň to bylo zajímavější! Moc nám chutnalo!