Ramínko nasolíme, napepříme, v kastrolu orestujeme, vytáhneme a dáme stranou.
2
Na zbylém oleji orestujeme dohněda na kostky (1,5x1,5 cm) nakrájenou kořenovou zeleninu (bude se to trochu připalovat, to je to, co potřebujeme, barvu), potom nahrubo nakrájenou cibuli, tymián, a znova dohněda. Ke konci restovaní přihodíme česnek (já z něho vytahuju středový klíček, palí po něm žáha), ještě chvíli restujeme, přidáme lžíci rajského protlaku, také chvíli restujeme a zalijeme to červeným vínem. Z vína vyvaříme alkohol (poznáme to tak, že když se nakloníme nad hrnec, vypařující se alkohol nás kopne do nosu při nadechnutí), až se alkohol vypaří, zalijeme to celé vývarem, přivedeme k varu a vložíme zpět obě ramínka.
Mezitím si dáme vařit brambory do osolené vody, doměkka.
4
Ramínko vaříme do té doby, až bude maso skoro samo odpadávat od kosti. Maso vyndáme (podle libosti obereme, nebo necháme tak, jak na fotce). Zbylou šťávu rozmixujeme, svaříme na požadované množství, tady na 4 dcl. Dochutíme čerstvým pepřem, solí a přecedíme na maso do vedlejšího kastrolu. Nepoužíváme žádnou mouku, zelenina nám krásně omáčku zahustí.
Brambory scedíme, do hrnce dáme máslo, přikryjeme pokličkou a necháme rozpustit. Metličkou brambory rozšťoucháme, podle chuti přisolíme a přidáme na jemno nakrájenou jarní cibulku.
6
Servírujeme v hlubokém talíři tak, že dáme brambory doprostřed, kolem šťávu, a na brambory ramínko, viz. foto.
//Závěrem bych chtěl říct, že všechny mé recepty vypadají svým písemným obsahem těžké a složíté, ale píšu je tak proto, aby je pochopil skutečně každý.//