Na olej dáme zpěnit na kostička pokrájenou cibuli a pokrájený pórek. Do cibule přidáme na kostičky pokrájená prsíčka, osolíme, opepříme a přidáme špetku papriky a necháme dusit ve vlastní šťávě. Pokud je potřeba, podlijeme trochou vody. Když je maso měkké, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, chvilku prohřejeme, přidáme kapary a zalijeme šlehačkou. Necháme chvilku povařit.
2
Pokud budeme prsíčka připravovat jako minutku, necháme cibuli a pórek o trochu déle restovat na oleji. Postup dále stejný. Příloha: bramboráčky, hranolky nebo opečené brambory.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Vávrová
|16. 1. 2013 14:07
Nevěřila jsem, že to je tak hrozné a fakt že je :-$ . Suzic měla štěstí, že neměla pórek, kapari a klobásu, pak měla určitě jídlo vynikající a k nezaplacení.
množství jsem upravila na polovic a ještě že tak :-( , to není jídlo pro nás a podle názvu musel být hospodký snad na mol
Suzic
|22. 10. 2011 22:19
Vynikající. Sic jsem si musela díky nedostatku surovin a bezradnosti s rozmrzlými krůtími prsy a vyhládlými chlapy recept pozměnit. Chyběl mi pórek, kapari i klobásy. ;-) A jako přílohu tětoviny. Ale i tak byl výsledek k nezaplacení! Děkuji
Tak u tohoto receptu se naše rodina rozdělila na půl, někomu hrozně chutnalo, někdo nechal stát. Mně osobně tam vadila chuť kapar, přebíjela se s pikantní klobásou, prostě na mě moc chutí najednou. Ale příště dám žampiony a myslím, že to bude super. I tak díky za recept.
Kateřina Kuzníková
|22. 1. 2010 19:20
Sice jsem to trošku upravila (neměla jsem doma kapary) a přidala jsem žampiony, ale byla to mňamka první třídy. Díky
jaja 13
|8. 9. 2007 18:29
Vynikající, dnes jsme měli k obědu. Jen jsem nedávala šlehačku, ale pouze smetanu na vaření. Jako přílohu jsme měli šťouchané brambory.
miloslava frankova
|3. 9. 2007 17:41
recept je opravdu super chutná celé rodine,je vynikající i s testovinami.
N Jirka
|3. 2. 2007 21:08
Bylo to vynikající.Příprava mně trvala neceou hodinku i s hranolkama. Kapary má zváštní příchuť.Doporučuji.
Ilona Klenerová
|17. 5. 2006 13:08
Dělala jsem vše podle receptu a je to výborné.
Zuzana Bugárová
|27. 3. 2006 11:00
Jana H. dakujem Vam velmi pekne, nakolko moj muz miluje kapari a ja nie, tak to rozdelim a je vybavene.Este raz dakujem
Jana H.
|26. 3. 2006 18:47
Kapary mají svojí specofockou chuť, ale jde to udělat i bez nich.Hrášek má také úplně jinou chuť, ale kdo nemá rád kapary, tak je tam nedává. My je máme rádi, tak je přidávám dost často do směsí. Zuzko uvařte to bez nich a nebo udělejte nějakou jinou obměnu.Stejně to bude dobré. Zdraví Jana H.
Zuzana Bugárová
|26. 3. 2006 13:58
je mozne kapari nahradit napriklad hraskom, alebo ich nedat vobec? dakujem
Jana H.
|5. 3. 2006 12:52
Kapary jsou nerozvinutá poupata kaparovníku a používají se jako pochutina. Jsou to takové zelené , sterilované kuličky, různé velikosti .Mají soecifickou chuť. Nemusí všem chutnat. Já nerada olivy, ale kapary miluji. Neumím jejich chuť specifikovat.
Eva.
|4. 3. 2006 22:42
Prosim vas co to jsou ty kapary? To jako feferonky nebo co?Diky.