Krůtí prsa očistíme a mírně naklepeme. Z uvedených surovin připravíme marinádu, vložíme do ní prsa a necháme alespoň 1 hodinu uležet. Připravíme si 4 kusy alobalu, jejich střed potřeme slabě olejem, posypeme nakrajenou cibulí na plátky. Na cibuli položíme plátek masa, který zasypeme nakrájenými žampiony. Na žampiony rozdrobíme kousek nivy. Vše zabalíme v alobalolu do "měšce", dáme na pekáček a 45 minut pečeme na 200 °C. Po 45 minutách nahoře rozevřeme alobal a na maso se žampiony dáme plátek uzeného sýra, vše vrátíme do trouby a pod grilem ještě 10-15 minut dopékáme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lenka Pištěková
|15. 10. 2009 16:13
Tak jsem to zkusila i z kuřecích steheních řízků a je to mnohem šťavňatější. Poprvé jsem maso poctivě balila do měšců, podruhý jsem ho už jen vyskládala na plech a alobalem přikryla. Můj chlap si to moc chválil, snědl rovnou tři plátky. Dávám za jedna