Silnější plátky masa lehce naklepeme klouby prstů, osolíme a opepříme čerstvě mletým barevným pepřem.
2
Smícháme obě hořčice s olejem a do směsi naložíme maso, necháme v lednici odležet cca 2 hodiny.
3
Na rozpáleném oleji prudce orestujeme maso z obou stran. Maso vyjmeme a odložíme na teplé místo. Do výpeku vmícháme strouhanou nivu a zalejeme přiměřeným množstvím šlehačky. Necháme sýr roztavit. Mícháme, aby omáčka byla jemná a přiměřeně hustá. Dochutíme solí. Vrátíme do omáčky maso a necháme prohřát.
4
Mezitím uvaříme rýži. Vhodnou přílohou jsou i bramborové hranolky.
5
Podáváme maso s přílohou, přelité omáčkou a ozdobené barevnou čerstvou zeleninou.
Vynikající, mňamózní. Maso jsem měl v ledničce v hořčici (jen obyč) 4 hodiny. Bál jsem se, že omáčky bude málo, ale Nivy 100g, šlehačky 200 ml + výpek z masa daly dohromady dost pro 6 lidí a ještě trošku zbylo. Příloha rýže. Fakt super, budu vařit znovu.