Krůtí prsa osolit, opepřit, na rozpáleném oleji zprudka osmahnout, odložit do zakryté nádoby (pustí šťávu). Očistit brambory a pokrájet na kolečka. Vymazat pekáč olejem, nechat v troubě rozpálit, poté rozložit kolečka brambor, osolit a doměkka opékat. Podlít vodou.
2
Oloupat pomeranče, nakrájet na kolečka a klást do pekáče. Posypat pomerančovou kůrou. Navrch pokládat osmahnuté řízky, na každý řízek jedno kolečko pomeranče. Volně pokrýt trhanými lístky čerstvé bazalky. Péct cca 20-25 min. Vhodná příloha: vařená rýže
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
ivan
|22. 12. 2014 15:57
lze také prošpikovat jednotlivými plátky pomeranče, / místo špeku pomeranč /
Daniela Burdová
|23. 11. 2007 13:34
Dobré, ale přišlo mi to trochu hořké, možná to bylo tou kůrou, nevím...
Věra Soukupová
|3. 12. 2005 13:58
A ty brambory pod tím masem slouží jako podložka,aby se to maso nepřipeklo ? Proč ne jako příloha?
Monika Vrbová
|30. 11. 2005 17:43
Tenhle způsob přípravy,dle vašeho receptu mi velmi chutnal. Dělala jsem ho sice z kuřecího masa, ale bylo to vynikající. A jako přílohu jsme si dali americké brambory a bylo to velmi chutné.