Prsíčka nakrájená na nudličky orestujeme na sádle s drobně nakrájenou cibulkou. Když se maso zatáhne, podlijeme to vínem, přidáme špetku kari a pepře, trochu víc bazalky, kostku masoxu, pár kuliček nového koření, dva bobkové listy,a po chvíli podle chuti dosolíme. Dusíme do měka. Po celou dobu dušení podléváme pouze vínem. Poté vyjmeme nové koření a rozdrobíme do toho Nivu, kterou necháme v omáčce rozpustit a povařit. Pokud je omáčka řídká, doporučujeme ji nezahušťovat moukou, ani jíškou, ale nechat vyvařit vodu, či přidat sýr, rozpustit a opět nechat povařit.
2
Podáváme s těstovinami. Nejlepší jsou vrtule nebo takové ty tlusté trubky se šikmými konci.
Musím chválit, opakovaně jsem použil tento recept a o5 dávám 1**!
Melánia Fialová
|1. 8. 2005 14:03
Kombinácií ingrediencií bola výborná, upozornila by som však na to, že masox nie je potrebné dávať, pretože po zahustení s nivou je pokrm dosť slaný a tak som musela dať ešte smotanu na varenie.Tiež je potrebné opatrne narábať s bazalkou, ktorá je dosť aromatická a prekryje jemnú chuť kari a červeného vína.nak ďakujem autorovi za recept.