• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí prsa alá svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí prsa alá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks krůtí maso prsa
    • 50
      g anglická slanina nebo Uzený bůček
    • 1
      cibule
    • sůl nebo lžička kořenící směsi na krůtu
    • 3
      lžíce kořenová zelenina mražená
    • 1
      sklenice červené víno
    • 1
      bobkový list
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička nové koření
    • 0,50
      lžička tymián
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • brusinky
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme.
2
Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby zředíme vodou a důkladně rozmixujeme, aby omáčka byla hladká. Potom ještě chvíli povaříme. Maso rozkrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a dozdobíme brusinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kachní prsa ala čína

Kachní prsa ala čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťas | 18. 2. 2011 16:19

    Prosím o radu, jak dlouho se maso dusí, alespoň přibližně? Učím se vařit a nemám ani šajn... Díky

  • Spuji | 8. 1. 2011 13:01

    Dnes jsem délala, nejsem také žádná extra kuchařka. "Svíčkovou" jsem dělala podruhe v životě, ale byla vynikající, lepší než z pravé :-[ . Nedava jsem sice vino, ale malinko octu balsamico, ale bylo to výborné. Mňam.

  • vendula m. | 13. 12. 2009 13:08

    vynikajici.nejsem zadna velka kucharka, mela jsem obavu i z toho vina, protoze vino nepiji.ale ta omacka je naprosto dokonala !!!

  • Markéta Sýkorová | 6. 12. 2008 10:27

    NAPROSTO SUPER

  • BLANKA Jonášová | 9. 9. 2007 20:17

    Opravdu vynikající jenom se po ní zaprášilo.

  • Patamat z B. | 27. 3. 2007 16:46

    Výborné, skoro lepší než z pravé svíčkové. Vínka stačí 1 dcl pro vůni, alkohol se stejně odpaří.

  • Anonym | 27. 3. 2007 12:13

    Znam a delam, je to vyborne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinky Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Krůtí maso Máslo Nové koření Pepř celý Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Kuřecí prsíčka po provensálsku

Buchty s povidly

Buchty s povidly

Lepenice

Lepenice

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Kuřecí nudličky s kukuřicí a nivou

Sladké pirohy

Sladké pirohy

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Dortíčky se šlehačkou

Dortíčky se šlehačkou

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Rybí hranolky (nudličky) v těstíčku

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Blesková "svíčková" z kuřecích prsou

Doporučujeme

55 minut
Smažené nudle s krůtím masem

Smažené nudle s krůtím masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

69
Dvoubarevný roládový dort se smetanovým krémem
Dvoubarevný roládový…
35
Řecký gyros
Řecký gyros
29
Ovocné bezé
Ovocné bezé
28
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
28
Salát z buřtů
Salát z buřtů

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které připravíte za půl hodiny
Od pondělí do pátku: Podzimní recepty, které…
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20 nejlepších receptů z trouby pro celou rodinu
Pěkně vypečené brambory: Vyzkoušejte 20…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich babiček v moderní podobě
Dýňový kompot: Vyrobte si retro specialitu našich…
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s křupavou kůží
Pečené kuře: Jak na to, aby bylo šťavnaté s…
AHA.cz Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Totální vyčerpání Kubelkové: Sáhla jsem si na dno!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Eva Pavlová bodovala šaty, které sluší všem! Na co si ale podle stylistky dát pozor?

Ženy.cz Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Stereotypy škodí nejen ženám. 6 věcí, v kterých to mají těžké muži

Blesk.cz Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

Daniela Kolářová (79): Záhadné točení hlavy

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

Magické amulety proti ztrátě energie: Jaký je ten váš?

  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact