• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí prsa alá svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí prsa alá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks krůtí maso prsa
    • 50
      g anglická slanina nebo Uzený bůček
    • 1
      cibule
    • sůl nebo lžička kořenící směsi na krůtu
    • 3
      lžíce kořenová zelenina mražená
    • 1
      sklenice červené víno
    • 1
      bobkový list
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička nové koření
    • 0,50
      lžička tymián
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • brusinky
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme.
2
Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby zředíme vodou a důkladně rozmixujeme, aby omáčka byla hladká. Potom ještě chvíli povaříme. Maso rozkrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a dozdobíme brusinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kachní prsa ala čína

Kachní prsa ala čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťas | 18. 2. 2011 16:19

    Prosím o radu, jak dlouho se maso dusí, alespoň přibližně? Učím se vařit a nemám ani šajn... Díky

  • Spuji | 8. 1. 2011 13:01

    Dnes jsem délala, nejsem také žádná extra kuchařka. "Svíčkovou" jsem dělala podruhe v životě, ale byla vynikající, lepší než z pravé :-[ . Nedava jsem sice vino, ale malinko octu balsamico, ale bylo to výborné. Mňam.

  • vendula m. | 13. 12. 2009 13:08

    vynikajici.nejsem zadna velka kucharka, mela jsem obavu i z toho vina, protoze vino nepiji.ale ta omacka je naprosto dokonala !!!

  • Markéta Sýkorová | 6. 12. 2008 10:27

    NAPROSTO SUPER

  • BLANKA Jonášová | 9. 9. 2007 20:17

    Opravdu vynikající jenom se po ní zaprášilo.

  • Patamat z B. | 27. 3. 2007 16:46

    Výborné, skoro lepší než z pravé svíčkové. Vínka stačí 1 dcl pro vůni, alkohol se stejně odpaří.

  • Anonym | 27. 3. 2007 12:13

    Znam a delam, je to vyborne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinky Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Krůtí maso Máslo Nové koření Pepř celý Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Maminčina jablečná buchta

Maminčina jablečná buchta

Segedínský guláš maďarské babičky

Segedínský guláš maďarské babičky

Pikantní masová směs na topinky - PÁLIVKA

Pikantní masová směs na topinky -…

Smažená zelenina po italsku

Smažená zelenina po italsku

Květák - nakládaný, sterilovaný

Květák - nakládaný, sterilovaný

Harlekýn

Harlekýn

Salámový dort

Salámový dort

Domácí vepřová šunka

Domácí vepřová šunka

Špekové knedlíky s máslem

Špekové knedlíky s máslem

Doporučujeme

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

35
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Litý perník s jablky
Litý perník s jablky
29
Švédské masové kuličky
Švédské masové kuličky
24
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
21
French toast
French toast

Zajímavé články

Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
AHA.cz Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Těžké časy pro Boučka: Tlustá čára za vztahem?

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Kontroverzní trend z 80. let, který milovala Diana, je zpět! Přijdete mu na chuť i vy?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

Agáta Hanychová si obula: »Koše na odpadky«! Za 50 tisíc…

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact