• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí prsa alá svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí prsa alá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks krůtí maso prsa
    • 50
      g anglická slanina nebo Uzený bůček
    • 1
      cibule
    • sůl nebo lžička kořenící směsi na krůtu
    • 3
      lžíce kořenová zelenina mražená
    • 1
      sklenice červené víno
    • 1
      bobkový list
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička nové koření
    • 0,50
      lžička tymián
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • brusinky
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme.
2
Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby zředíme vodou a důkladně rozmixujeme, aby omáčka byla hladká. Potom ještě chvíli povaříme. Maso rozkrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a dozdobíme brusinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kachní prsa ala čína

Kachní prsa ala čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťas | 18. 2. 2011 16:19

    Prosím o radu, jak dlouho se maso dusí, alespoň přibližně? Učím se vařit a nemám ani šajn... Díky

  • Spuji | 8. 1. 2011 13:01

    Dnes jsem délala, nejsem také žádná extra kuchařka. "Svíčkovou" jsem dělala podruhe v životě, ale byla vynikající, lepší než z pravé :-[ . Nedava jsem sice vino, ale malinko octu balsamico, ale bylo to výborné. Mňam.

  • vendula m. | 13. 12. 2009 13:08

    vynikajici.nejsem zadna velka kucharka, mela jsem obavu i z toho vina, protoze vino nepiji.ale ta omacka je naprosto dokonala !!!

  • Markéta Sýkorová | 6. 12. 2008 10:27

    NAPROSTO SUPER

  • BLANKA Jonášová | 9. 9. 2007 20:17

    Opravdu vynikající jenom se po ní zaprášilo.

  • Patamat z B. | 27. 3. 2007 16:46

    Výborné, skoro lepší než z pravé svíčkové. Vínka stačí 1 dcl pro vůni, alkohol se stejně odpaří.

  • Anonym | 27. 3. 2007 12:13

    Znam a delam, je to vyborne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinky Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Krůtí maso Máslo Nové koření Pepř celý Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Houbová čalamáda

Houbová čalamáda

Mexické placky tortillas z mouky

Mexické placky tortillas z mouky

Jablečná buchta II.

Jablečná buchta II.

Grilovaný hermelín

Grilovaný hermelín

Pařeznická bramboračka

Pařeznická bramboračka

Jogurtová buchta II.

Jogurtová buchta II.

Houstičky z domácí pekárny

Houstičky z domácí pekárny

Fazolový salát - rychle a chutně

Fazolový salát - rychle a chutně

Ledový salát s okurkou a mátou

Ledový salát s okurkou a mátou

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

59
Bramborovo-cuketové placičky s balkánským sýrem
Bramborovo-cuketové…
45
Cuketové stripsy s parmazánem
Cuketové stripsy s…
41
Francouzský toast ze zbylé vánočky nebo mazance
Francouzský toast ze…
27
Zapečené brambory s masem a smetanou
Zapečené brambory s…
21
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka

Zajímavé články

Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti, které potěší nejen vášnivé houbaře
Nejkrásnější houbové dorty: Originální sladkosti,…
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4 recepty, jak je chutně využít
Šípky jsou skvělé na imunitu i v kuchyni: 4…
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
AHA.cz František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

František Ringo Čech (82): Nová žena! Ve věku vnučky

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Učitelka, děkan, prodejce aut: Kdo jsou a co dělají sourozenci českých celebrit?

Blesk pro ženy Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Tohle byly největší ikony 90. let! Jak vypadají dnes?

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

Zrádci se rychle rozjíždí, ale... Problémy s první misí!

SportRevue.cz 15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

15 nejpopulárnějších sportů na světě. Lední hokej v popředí nehledejte

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

Horoskop na další týden: Kdo musí přestat utrácet a kdo chytne ve vztahu druhý dech?

  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact