• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí prsa alá svíčková

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.1
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí prsa alá svíčková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks krůtí maso prsa
    • 50
      g anglická slanina nebo Uzený bůček
    • 1
      cibule
    • sůl nebo lžička kořenící směsi na krůtu
    • 3
      lžíce kořenová zelenina mražená
    • 1
      sklenice červené víno
    • 1
      bobkový list
    • 1
      lžička pepř celý
    • 1
      lžička nové koření
    • 0,50
      lžička tymián
    • 1
      ks citron
    • 1
      kelímek zakysaná smetana
    • 2
      lžíce hladká mouka 1-2
    • brusinky
    • máslo

Postup přípravy receptu

1
Krůtí maso prošpikujeme několika nudličkami slaniny, nebo bůčku a osolíme. V kastrolu rozpustíme zbytek pokrájené slaniny, přidáme kousek másla, nakrájenou cibulku, kořenovou zeleninu, vložíme připravené maso a vše opečeme.
2
Potom podlijeme vínem a vodou, přidáme koření a plátek citronu a pod poklicí dusíme doměkka. Měkké maso vyjmeme, z výpeku odstraníme koření a přidáme smetanu, v níž jsme rozmíchali mouku. Podle potřeby zředíme vodou a důkladně rozmixujeme, aby omáčka byla hladká. Potom ještě chvíli povaříme. Maso rozkrájíme na plátky a na talíři je přelijeme omáčkou. Podáváme s houskovými knedlíky a dozdobíme brusinkami.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Výborná holandská omáčka ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kapsy se zeleninou ala svíčková

Kachní prsa ala čína

Kachní prsa ala čína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Peťas | 18. 2. 2011 16:19

    Prosím o radu, jak dlouho se maso dusí, alespoň přibližně? Učím se vařit a nemám ani šajn... Díky

  • Spuji | 8. 1. 2011 13:01

    Dnes jsem délala, nejsem také žádná extra kuchařka. "Svíčkovou" jsem dělala podruhe v životě, ale byla vynikající, lepší než z pravé :-[ . Nedava jsem sice vino, ale malinko octu balsamico, ale bylo to výborné. Mňam.

  • vendula m. | 13. 12. 2009 13:08

    vynikajici.nejsem zadna velka kucharka, mela jsem obavu i z toho vina, protoze vino nepiji.ale ta omacka je naprosto dokonala !!!

  • Markéta Sýkorová | 6. 12. 2008 10:27

    NAPROSTO SUPER

  • BLANKA Jonášová | 9. 9. 2007 20:17

    Opravdu vynikající jenom se po ní zaprášilo.

  • Patamat z B. | 27. 3. 2007 16:46

    Výborné, skoro lepší než z pravé svíčkové. Vínka stačí 1 dcl pro vůni, alkohol se stejně odpaří.

  • Anonym | 27. 3. 2007 12:13

    Znam a delam, je to vyborne!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bobkový list Brusinky Červené víno Cibule Citron Hladká mouka Kořenová zelenina Krůtí maso Máslo Nové koření Pepř celý Sůl Tymián Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Lososová pomazánka

Lososová pomazánka

Jahodový piškot s pudinkem

Jahodový piškot s pudinkem

Prezidentský guláš II.

Prezidentský guláš II.

Plněné pudinkové řezy

Plněné pudinkové řezy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Vaječný koňak bez vajec od Lídy

Avokádový salát k večeři

Avokádový salát k večeři

Kynuté knedlíky plněné masem

Kynuté knedlíky plněné masem

Makové koláčky

Makové koláčky

Makovec

Makovec

Doporučujeme

30 minut
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí

Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

81
Šunkové silvestrovské rolky s Lučinou
Šunkové silvestrovské…
74
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
63
Těstoviny s pečenými rajčaty, cuketou a grilovanou kukuřicí
Těstoviny s pečenými…
50
Klasické lečo
Klasické lečo
46
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5 osvědčených receptů, na kterých si pochutnáte!
Moučníky ze zakysané smetany: Vyzkoušejte 5…
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle bude milovat celá rodina
Poctivá koprovka s vejcem jako od babičky: Tuhle…
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
AHA.cz Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Rolins už pravdu neskrývá: KONEC KVŮLI NEDVĚDOVI

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Tereza Kostková: V teplákách nejdu ani na zahradu! A co ji naučila maminka?

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

Zemřel „vtipkár“ Oldo Hlaváček (†91)

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

Rozený vítěz, showman, nebo zamyšlený introvert? Poznejte své dítě podle dne narození!

  • Recepty.cz
  • Krůtí prsa alá svíčková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact