• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí plátky podle zetě

autor: fpazdera
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí plátky podle zetě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • škrob
    • světlá sojová omáčka
    • maggi
    • sýr
    • majoránka
    • česnek
    • hořčice plnotučná
    • olej
    • 500
      g krůtí prsa volitelné dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v zásadě nezáleží.
2
Plátečky málo osolíme, opepříme,necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme marinádu, do které plátečky vložíme nejlépe na 24 hodin. Občas opatrně promíchat.
3
Pak na pánvi s nepřilnavým povrchem ostře opekáme na oleji po obou stranách tak, aby z marinády, která ulpěla na povrchu masa, vznikla krásně světlá hnědá slupka. Pozor - na rozpálené pánvi po položení plátku maso chvíli nepřesouvat, než se obalená marináda propeče ( a připeče k masu), jinak to ulpívá na pánvi.
4
I tak je lepší při obracení podebírat opatrně maso obracečkou na amolety.
5
Po vložení plátku masa do pánve můžeme rychle zbylou marinádu přidávat jako tenkou vrstvičku na horní stranu plátku masa, ještě než ho otočíme při smažení. Dosáhneme tak lepší slupky osmaženého těstíčka na povrchu plátku masa.
6
Doba smažení je extremně krátká, po každé straně jen několik desítek vteřin, takže se při větším množství plátků vyplatí péci s pomocníkem, který ještě v marinádě plátečky rovná a obaluje a dává na pánev. Upečená masíčka pokládáme na papírové utěrky k odsátí tuku. Podáváme s bramborovými hranolky nebo opékanými bramborami. Kečup nebo tatarka jsou vhodné
7
Marináda:
8
základní hmotu získáme smícháním vajíčka s máčeným škrobem v poměru asi tak 1 vejce : 1 vrchovatá lžíce škrobu rozpuštěná v troše vody (čtvrt hrníčku).Tuto marinádovou směs ochutíme všemi ingrediencemi. Pokud použijeme směs v množství 2 vejce: 2 lžícím škrobu, odpovídající ochucení dosáhneme hrstí drcené majoránky, třeným česnekem se solí (docela dost – asi 6 stroužků, dle síly česneku), sojovou omáčkou (3 lžíce světlé), Maggi (asi 1-2 lžíce podle chuti) a vrchovatou lžičkou hořčice.
9
Do marinády pak na jemném struhadle přistrouháme tolik sýra, aby vznikla ulpívavá kaše. Množství marinády tolik, aby dobře obalila všechna masíčka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Krůtí prsa Maggi Majoránka Olej Pepř mletý Škrob Sůl Světlá sojová omáčka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Pikantní smažené tvarůžky

Pikantní smažené tvarůžky

Číňan na houbách

Číňan na houbách

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Králík pečený na bůčku s bramboráčky

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou omáčkou

Bramborový špíz s česnekovo-sýrovou…

Rychlá ovocná buchta - koláč

Rychlá ovocná buchta - koláč

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Cibulové (pórkové) vepřové maso

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Jednoduché rybízové muffiny / koláč

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Italské uzly ala focaccia "fokáča"

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

40
Asijské nudle s restovanou zeleninou
Asijské nudle s…
33
Guláš s hráškem
Guláš s hráškem
28
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
28
Chřest ve slanině - smažený, pečený i na gril
Chřest ve slanině -…
27
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

Americká megastar Taylor Swift: Skládá na prastarém klavíru z Čech

SportRevue.cz Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Tohle jsou přítelkyně a ženy (ex)pilotů Formule 1. Kdo má doma největší kočku?

Maminka.cz Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Jediná česká paterčata oslavila 10. narozeniny. Jak se jim dnes žije?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact