• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí plátky podle zetě

autor: fpazdera
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí plátky podle zetě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • škrob
    • světlá sojová omáčka
    • maggi
    • sýr
    • majoránka
    • česnek
    • hořčice plnotučná
    • olej
    • 500
      g krůtí prsa volitelné dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v zásadě nezáleží.
2
Plátečky málo osolíme, opepříme,necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme marinádu, do které plátečky vložíme nejlépe na 24 hodin. Občas opatrně promíchat.
3
Pak na pánvi s nepřilnavým povrchem ostře opekáme na oleji po obou stranách tak, aby z marinády, která ulpěla na povrchu masa, vznikla krásně světlá hnědá slupka. Pozor - na rozpálené pánvi po položení plátku maso chvíli nepřesouvat, než se obalená marináda propeče ( a připeče k masu), jinak to ulpívá na pánvi.
4
I tak je lepší při obracení podebírat opatrně maso obracečkou na amolety.
5
Po vložení plátku masa do pánve můžeme rychle zbylou marinádu přidávat jako tenkou vrstvičku na horní stranu plátku masa, ještě než ho otočíme při smažení. Dosáhneme tak lepší slupky osmaženého těstíčka na povrchu plátku masa.
6
Doba smažení je extremně krátká, po každé straně jen několik desítek vteřin, takže se při větším množství plátků vyplatí péci s pomocníkem, který ještě v marinádě plátečky rovná a obaluje a dává na pánev. Upečená masíčka pokládáme na papírové utěrky k odsátí tuku. Podáváme s bramborovými hranolky nebo opékanými bramborami. Kečup nebo tatarka jsou vhodné
7
Marináda:
8
základní hmotu získáme smícháním vajíčka s máčeným škrobem v poměru asi tak 1 vejce : 1 vrchovatá lžíce škrobu rozpuštěná v troše vody (čtvrt hrníčku).Tuto marinádovou směs ochutíme všemi ingrediencemi. Pokud použijeme směs v množství 2 vejce: 2 lžícím škrobu, odpovídající ochucení dosáhneme hrstí drcené majoránky, třeným česnekem se solí (docela dost – asi 6 stroužků, dle síly česneku), sojovou omáčkou (3 lžíce světlé), Maggi (asi 1-2 lžíce podle chuti) a vrchovatou lžičkou hořčice.
9
Do marinády pak na jemném struhadle přistrouháme tolik sýra, aby vznikla ulpívavá kaše. Množství marinády tolik, aby dobře obalila všechna masíčka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Krůtí prsa Maggi Majoránka Olej Pepř mletý Škrob Sůl Světlá sojová omáčka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Hovězí pečeně na divoko

Hovězí pečeně na divoko

Tvarohové koblihy II.

Tvarohové koblihy II.

Halušky podle Daniely

Halušky podle Daniely

Kuřecí prsa v slanině

Kuřecí prsa v slanině

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Smaženice z jelítka (tmavého prejtu)

Maso s paprikovou omáčkou

Maso s paprikovou omáčkou

Makové koláčky

Makové koláčky

Papriková smetanová omáčka

Papriková smetanová omáčka

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Bábovka s rebarborou - hrníčková

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

196
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
97
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
83
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
40
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
26
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact