• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
Napište svůj komentář k receptu

Krůtí plátky podle zetě

autor: fpazdera
0.0
moje hodnoceni
2.0
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Krůtí plátky podle zetě
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • sůl
    • pepř mletý
    • vejce
    • škrob
    • světlá sojová omáčka
    • maggi
    • sýr
    • majoránka
    • česnek
    • hořčice plnotučná
    • olej
    • 500
      g krůtí prsa volitelné dle množství strávníků

Postup přípravy receptu

1
Krůtí prsíčka, nejlépe jen napůl rozmražená (není podmínkou, ale lépe se krájí), nakrájíme na tenké plátky (tak asi 3mm). Na tvaru a ploše plátečku v zásadě nezáleží.
2
Plátečky málo osolíme, opepříme,necháme chvíli odležet a mezitím si připravíme marinádu, do které plátečky vložíme nejlépe na 24 hodin. Občas opatrně promíchat.
3
Pak na pánvi s nepřilnavým povrchem ostře opekáme na oleji po obou stranách tak, aby z marinády, která ulpěla na povrchu masa, vznikla krásně světlá hnědá slupka. Pozor - na rozpálené pánvi po položení plátku maso chvíli nepřesouvat, než se obalená marináda propeče ( a připeče k masu), jinak to ulpívá na pánvi.
4
I tak je lepší při obracení podebírat opatrně maso obracečkou na amolety.
5
Po vložení plátku masa do pánve můžeme rychle zbylou marinádu přidávat jako tenkou vrstvičku na horní stranu plátku masa, ještě než ho otočíme při smažení. Dosáhneme tak lepší slupky osmaženého těstíčka na povrchu plátku masa.
6
Doba smažení je extremně krátká, po každé straně jen několik desítek vteřin, takže se při větším množství plátků vyplatí péci s pomocníkem, který ještě v marinádě plátečky rovná a obaluje a dává na pánev. Upečená masíčka pokládáme na papírové utěrky k odsátí tuku. Podáváme s bramborovými hranolky nebo opékanými bramborami. Kečup nebo tatarka jsou vhodné
7
Marináda:
8
základní hmotu získáme smícháním vajíčka s máčeným škrobem v poměru asi tak 1 vejce : 1 vrchovatá lžíce škrobu rozpuštěná v troše vody (čtvrt hrníčku).Tuto marinádovou směs ochutíme všemi ingrediencemi. Pokud použijeme směs v množství 2 vejce: 2 lžícím škrobu, odpovídající ochucení dosáhneme hrstí drcené majoránky, třeným česnekem se solí (docela dost – asi 6 stroužků, dle síly česneku), sojovou omáčkou (3 lžíce světlé), Maggi (asi 1-2 lžíce podle chuti) a vrchovatou lžičkou hořčice.
9
Do marinády pak na jemném struhadle přistrouháme tolik sýra, aby vznikla ulpívavá kaše. Množství marinády tolik, aby dobře obalila všechna masíčka
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Krůtí prsíčka podle hospodskýho

Cibulovo-česnekové plátky

Cibulovo-česnekové plátky

Pečené vepřové plátky v debrecínském zelí

Pečené vepřové plátky v debrecínském…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Česnek Hořčice plnotučná Krůtí prsa Maggi Majoránka Olej Pepř mletý Škrob Sůl Světlá sojová omáčka Sýr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Paprikový salát

Paprikový salát

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Listové taštičky plněné mletým masem

Listové taštičky plněné mletým masem

Dort pro kluka

Dort pro kluka

Krtkův dort na plech

Krtkův dort na plech

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Vepřová žebírka s medem a zázvorem

Zapečené brambory se zelím

Zapečené brambory se zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Lasagne se slaninou a kyselým zelím

Pizza Quattro Formaggi

Pizza Quattro Formaggi

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

54
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
40
Losos (nejen) v bylinkách
Losos (nejen) v bylinkách
28
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Jednoduché tvarohové šátečky (závin) s marmeládou
Jednoduché tvarohové…

Zajímavé články

Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude chutnat naprosto dokonale
Burger jako od profíka: 8 rad, díky kterým bude…
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku na 5 způsobů!
Ovocné knedlíky: Uvařte si s námi sladkou klasiku…
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte tatínkovi pivní dort!
Nejlepší jedlý dárek ke Dni otců? Upečte…
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Labubu na kabelkách dobývá svět: Módní hit, nebo přešlap? Stylistky mají jasno!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

Dan Bárta (55) po poškození sluchu: Myšlenky na změnu profese

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

Plavky podle horoskopu: Vodnáři sázejí na pohodlí, Býci na extravaganci, Střelci potřebují jednu barvu

  • Recepty.cz
  • Krůtí plátky podle zetě
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact